Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

ΕΣΗΕΑ - "Δημ. Συνεργασία" : Δεν συμμετέχουμε σε παζάρια...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


«ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα
των αρχαιρεσιών της ΕΣΗΕΑ


Η «Δημοσιογραφική Συνεργασία» χαιρετίζει τους συναδέλφους που ενίσχυσαν το ψηφοδέλτιό της στις πρόσφατες αρχαιρεσίες της ΕΣΗΕΑ. Οσα ανέδειξε προεκλογικά ο συνδυασμός μας, που συγκροτείται από εργαζόμενους δημοσιογράφους (που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ), μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν στόχους πάλης περισσότερων συναδέλφων σε όλο τον κλάδο των ΜΜΕ, ώστε να δυναμώσει ο αγώνας, η σύγκρουση με την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, η «Δημοσιογραφική Συνεργασία» θα αξιοποιήσει και τη μία έδρα που κατέχει στο νέο ΔΣ.

Ο συσχετισμός που διαμορφώθηκε από τις εκλογές παραμένει αρνητικός για τους εργαζόμενους δημοσιογράφους. Στις αρχαιρεσίες εκφράστηκε απροκάλυπτα η παρέμβαση της εργοδοσίας, ενόψει ραγδαίων επιχειρηματικών διεργασιών και ανακατατάξεων, με την παρέμβαση και αστικών πολιτικών δυνάμεων και της κυβέρνησης στον κλάδο των ΜΜΕ, που άλλες βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλες σε αναμονή και από τις οποίες οι εργαζόμενοι θα βγουν ζημιωμένοι, με ακόμα λιγότερα και απ' αυτά τα εναπομείναντα εργασιακά και άλλα δικαιώματα, μεγαλύτερη ανεργία και ελαστικές σχέσεις εργασίας, μπλοκάκια κ.λπ.

Από αυτή τη σκοπιά, απαιτείται όχι μόνο επαγρύπνηση, αλλά ολόπλευρη προετοιμασία ΑΠΟ ΤΩΡΑ για να υπάρξει οργανωμένη απάντηση. Καμιά εμπιστοσύνη στις συνδικαλιστικές δυνάμεις που συγκροτούν την πλειοψηφία στο ΔΣ. Εχουν αποδείξει ότι στοιχίζονται με τα συμφέροντα των εκδοτών, των καναλαρχών και της κυβερνητικής πολιτικής που τα υπηρετεί.

Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι, με την εμπλοκή στο θέμα του προεδρείου, δεν αποφασίζουν να καλέσουν όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο σε αγωνιστική δράση για τον ΕΔΟΕΑΠ και την Ασφάλιση γενικότερα, όσο και για τους εργαζόμενους της «Πήγασος», που βρίσκονται σε πολυήμερες κινητοποιήσεις διεκδικώντας τουλάχιστον πέντε μήνες δεδουλευμένα, διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους, όλα τα δικαιώματά τους που κινδυνεύουν με ευθύνη εργοδοσίας, κυβέρνησης, τραπεζών.

Σε ό,τι αφορά τη συγκρότηση προεδρείου και τα παζάρια που είναι σε εξέλιξη ανάμεσα στα συνδικαλιστικά στελέχη των υπόλοιπων παρατάξεων, η «Δημοσιογραφική Συνεργασία» σημειώνει ότι πρόκειται για παιχνίδια μακριά από τις ανησυχίες των συναδέλφων μας. Πρόκειται για «διαπραγματεύσεις» και συνδιαλλαγές που δεν έχουν καμιά σχέση με την καθημερινότητα των εργαζομένων στα ΜΜΕ, οι οποίοι αγωνιούν κάθε μήνα για το μισθό τους, για τα κοινωνικοασφαλιστικά τους δικαιώματα, για το αν θα έχουν δουλειά και τον επόμενο μήνα.

Αλλωστε, έχει φανεί ακόμη πιο ξεκάθαρα από τη δράση διαχρονικά του προεδρείου ότι αυτή είναι προσαρμοσμένη στην πολιτική της εργοδοσίας, στην πολιτική της συναίνεσης για το πόσα θα χάνουν οι δημοσιογράφοι. Και το προεδρείο παίζει αυτόν το ρόλο με τη συμβολή των άλλων παρατάξεων.

Η «Δημοσιογραφική Συνεργασία» ξεκαθαρίζει ότι δεν θα αναλάβει καμιά θέση στο νέο προεδρείο της ΕΣΗΕΑ. Οτι δεν θα συμμετάσχει σε αυτό το παζάρι που στήνεται στις πλάτες των χιλιάδων συναδέλφων μας. Οτι δεν πρόκειται να στηρίξει καμιά πρόταση για το προεδρείο (...)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΔΩ
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου