Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Ποιος μας δουλεύει, λοιπόν, στις δημοσκοπήσεις;..

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Μεταξύ N. Mαραντζίδη και Κάπα Research


Ο Μαραντζίδης που την έχει τόσο μεγάλη (18, με καμάρι) ή η Κάπα Research που την έχει μικρομεσαία και προβληματική, στις 7.5 μονάδες, τη διαφορά;..

Γενικά ο κόσμος έχει απογοητευτεί από τους δημοσκόπους και τις δημοσκοπήσεις. Οι διαφορές που παρουσιάζει η μία εταιρεία με την άλλη είναι μερικές φορές προκλητικά μεγάλες ενώ στο δια ταύτα προ των εκλογών (και στα exit polls) όπως έχουμε παρακολουθήσει στις εκλογικές αναμετρήσεις την πατάνε όλοι ομαδικώς.

Ο ΣΚΑΪ, που από προχθές διαφήμιζε τη δημοσκόπηση, παρουσίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων την δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με τον Νίκο Μαραντζίδη.

Η Νέα Δημοκρατία τσίμπησε μισή μοναδούλα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 1,5% και η διαφορά ανέβηκε στις 18 μονάδες. Τρίτο κόμμα το ΚΚΕ που σταθερά είναι στο 7,5%, πιο πίσω η Χρυσή Αυγή που χάνει μισή μονάδα και είναι στο 7% και πέμπτο κόμμα η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6% (κερδίζει μισή μονάδα από την προηγούμενη δημοσκόπηση). Κι από εκεί και κάτω το χάος. Το Ποτάμι ελαφρώς ανεβασμένο στο 2%, ο Λεβέντης στο 2,5, οι ΑΝΕΛ στο 2 κι από εκεί και πέρα μεταξύ 1 και 1,5 μπαίνουν στην ουρά η ΛΑΕ, η Πλεύση Ελευθερίας και ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Αν τα αποτελέσματα διαψεύσουν τον Μαραντζίδη έχει έτοιμο το άλλοθι στη δημοσκόπηση: Το 17% από τους ερωτηθέντες δήλωσε πως δεν πρόκειται να πάει να ψηφίσει κανένα: Αποχή!..

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου