Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Τα «σπορ» ραδιόφωνα της πόλης, μετά το πέρας της σεζόν

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Μόλις τρία τον αριθμό


Τη στιγμή που όλα (σχεδόν) τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και μπάσκετ τελείωσαν και συνεπώς οι ραδιοσταθμοί του είδους κατεβάζουν λίγο τους ρυθμούς τους, το e-tetRadio σας παρουσιάζει τα αθλητικά ραδιόφωνα με βάση όχι μόνο τη γενική τους εικόνα αλλά και αυτή της φετινής σεζόν.

Μόλις τρία τον αριθμό είναι. Όχι πολλά, αν αναλογιστούμε τον πληθυσμό της Αθήνας και ειδικότερα τους φιλάθλους / οπαδούς των ομάδων που εδρεύουν στο Λεκανοπέδιο, αλλά και τις (πολυάριθμες) αθλητικές εφημερίδες που κυκλοφορούν. Παρόλα αυτά όμως, τουλάχιστον τα δύο που μετρώνται από την Bari-Focus, επιτυγχάνουν ακροαματικότητες μεγαλύτερες από πολλά γενικής στόχευσης ενημερωτικά ραδιόφωνα. Πάμε να τα δούμε.

ΕΡΑ ΣΠΟΡ 101.8/100.9
Το ιστορικό αθλητικό πρόγραμμα της ΕΡΑ. Μεσουράνησε την περασμένη δεκαετία με ακροαματικότητες πέριξ του 8%, αλλά προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί μετά το σοκ του «μαύρου». Επέστρεψε μαζί με τα υπόλοιπα μέσα της ΕΡΤ τον Ιούνιο του '15, απέχοντας δύο ολόκληρα χρόνια από τα ερτζιανά κι από τότε προσπαθεί να ξαναβρεί τα πατήματά της. Όλο σχεδόν το παλιό της team είναι στις επάλξεις, ωστόσο το πρόγραμμα δεν έχει ακόμα σταθεροποιηθεί. Πολλές οι αλλαγές και τα «μπαλώματα» στο πρόγραμμα από τους υπάρχοντες παραγωγούς, ελλείψει προσλήψεων. Πρόσφατα άλλαξε και ο συντονιστής του ραδιοσταθμού, αποχώρησε ο Τάσος Επιτρόπου και την θέση του πήρε ο Γιάννης Δάρρας. Πάντως, αν κρίνουμε από τις διαδικτυακές ακροαματικότητες (ΕΔΩ), η ΕΡΑ Σπορ έχει ανακτήσει κατά πολύ -αν όχι εξ ολοκλήρου- την παλιά της δυναμική.

ΣΠΟΡ FM 94.6
Ένα ακόμα ιστορικό αθλητικό ραδιόφωνο, αυτή τη φορά ιδιωτικό. Και συγκεκριμένα, από το 2014 ανήκει στον Γιάννη Αλαφούζο - από τότε και σταδιακά απέκτησε το 87,09% του σταθμού. Είναι ολοφάνερη πλέον, η διείσδυση του ομίλου ΣΚΑΙ στη συχνότητα. Ο Γιώργος Κοσμάς, ο νέος διευθυντής του Σπορ FM, έχει αλλάξει ριζικά το πρόγραμμά του. Πολλοί «παλιοί» έφυγαν και ήρθαν άλλοι, στην πλειοψηφία τους άνθρωποι που εργάζονται ταυτόχρονα και στον τηλεοπτικό ΣΚΑΙ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Μπορεί να μην έχει πολύ μεγάλες ακροαματικότητες, όπως στο παρελθόν που κοντράρονταν με την ΕΡΑ Σπορ στην κορυφή, αλλά διατηρεί ακόμα τις δυνάμεις του. Όντας μέχρι σήμερα το Νο.1 σε ακροαματικότητα αθλητικό ραδιόφωνο της πόλης.

SPORT24 103.3
Ο νεότερος της παρέας, ιδρυθείς μόλις τον Ιανουάριο του '15 ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δημήτρη Μάρη με τον Φώτη Μπόμπολα. Για λίγο ακόμα, βάσει των προθέσεων των τραπεζών για τον τελευταίο και την εταιρεία που διαχειρίζεται τη συχνότητα. Σε γενικές γραμμές, ο σταθμός είναι ένα μείγμα «παλιών» του Σπορ FM -που δεν είναι και λίγοι- με δημοσιογράφους της 24 Media. Υπεύθυνος ο Παντελής Διαμαντόπουλος, άλλοτε «παιδί» του ανταγωνιστή ραδιοσταθμού. Δείχνει να βρίσκεται σε καλό δρόμο, στις πρώτες θέσεις όσον αφορά τη διάρκεια ακρόασης αλλά και τις κανονικές ακροαματικότητες, ξεπερνώντας ακόμα και το 4%. Έχει ακόμα δρόμο, όμως, για να φτάσει ή και να ξεπεράσει το βασικό του ανταγωνιστή.

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου