Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

... ο Τ/Σ STAR και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Διαβάζουμε στην enimerosi24:

Άδικη, αλλά αναπόφευκτη
η ομηρία για το δελτίο του STAR

…εξαιτίας των κινητοποιήσεων της ΕΤΙΤΑ

Σημαντικότερο από το πλήγμα που δέχεται το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR στους μέσους όρους τηλεθέασης λίγο πριν το τέλος του μήνα, δεδομένου ότι έχει καταστεί όμηρος των τεχνικών που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις… προφανέστατα είναι η απειλή της απόλυσης και της ανεργίας.

Το δελτίο ειδήσεων του καναλιού είναι κάτι σαν φιλέτο (και το STAR δεν διαθέτει άλλο αντίστοιχο σε καμία ζώνη)… Μοιραία λοιπόν οι τεχνικοί της ΕΤΙΤΑ που διεκδικούν να μην αλλάξουν φορέα ή πιο σωστά να μη μετακινηθούν στην εταιρία παραγωγής που ανήκει στον ίδιο όμιλο, παρά το γεγονός ότι η εργοδοσία τους προσέφερε τους ίδιους μισθούς… Επειδή χάνουν τα εργασιακά τους δικαιώματα (αλλά αυτό είναι μια τεράστια κουβέντα στην Ελλάδα των μνημονίων και των πρωτογενών πλεονασμάτων του 2% μέχρι το 2060), αρνούνται την προσφορά και «σφυροκοπούν» το μοναδικό προϊόν του σταθμού που αποτελεί «βιτρίνα» και τα «τραύματα» αφήνουν σημάδια! Άδικο, αλλά αναπόφευκτο στον εργασιακό μεσαίωνα που έχει καταδικαστεί η χώρα!

---
σχόλιο "Α" - ... άδικη είναι η προσπάθεια παραγραφής των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων και αναπόφευκτη η κινητοποίησή τους ... το ορθόν να επισημαίνεται ...
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου