Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Σε πτώχευση η εταιρεία “Μακεδονικές Εκδόσεις” του Ρίζου

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ανακοίνωση εργαζομένων
εφημερίδας «Αδέσμευτος Τύπος»


– Σημαντική απόφαση για τους εργαζόμενους της εφημερίδας «Αδέσμευτος Τύπος» του Δημήτρη Ρίζου
– Κήρυξη της εταιρίας «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ» σε πτώχευση


Οι εργαζόμενοι της εφημερίδας «Αδέσμευτος Τύπος» (της εταιρίας «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ»), έχουμε κάθε λόγο να πανηγυρίζουμε, γιατί οι αγώνες μας αρχίζουν να δικαιώνονται. 

Καταφέραμε με δικές μας ενέργειες, να κηρύξουμε την εταιρία σε πτώχευση, πέντε (5) ολόκληρα χρόνια μετά την αναστολή έκδοσης της εφημερίδας «Αδέσμευτος Τύπος», με δικηγόρο την Κατερίνα Π. Φλίνου, (έχει χειριστεί, εκτός των άλλων, και πάλι με πρωτοβουλία των εργαζομένων, και την υπόθεση κήρυξης σε πτώχευση, της εταιρίας ΕΞΠΡΕΣ Δ. ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ ΑΕ – εκδότριας της οικονομικής εφημερίδας ΕΞΠΡΕΣ-, με την οποία κηρύχθηκαν σε πτώχευση και οι μέτοχοι και τα μέλη του ΔΣ της εταιρίας).


Θυμίζουμε, σε όσους δεν γνωρίζουν, πως η εφημερίδα έκλεισε τον Δεκέμβριο του 2012, ενώ εμείς ήμασταν απλήρωτοι από τον Ιούνιο του 2012, και οδηγήθηκε σε σήμερα σε πτώχευση, με αποκλειστική ευθύνη των μελών του ΔΣ. Η απόφαση του δικαστηρίου, να κηρύξει σε πτώχευση την εταιρία, μας απελευθέρωσε από το καθεστώς ομηρίας που περιήλθαμε από το 2012. Ο «Αδέσμευτος Τύπος» έκλεισε χωρίς να δοθούν αποζημιώσεις, χωρίς να πληρωθούν τα δεδουλευμένα μας, ενώ κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του δεν πλήρωνε τις συμβάσεις που όφειλε με απόφαση του εκδότη της.
Η κήρυξη της εταιρίας σε πτώχευση, εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Έγινε η αρχή. Βγήκε μια απόφαση, που αποτελεί δικαίωση των εργαζομένων, οι οποίοι φυσικά και δεν σταματάμε . Έτσι κι αλλιώς εκκρεμεί, μήνυση κατά των μελών για 7.3 εκατομμύρια ευρώ, που είναι μαύρη τρύπα στο ταμείο της εταιρίας, (η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης), ενώ το επόμενο βήμα είναι η διεκδίκηση για την αναγνώριση ενσήμων – χρόνου ασφάλισης, και το επίδομα αφερεγγυότητας.

Ο αγώνας συνεχίζεται, η ώρα της δικαίωσης πλησιάζει…

«35 εργαζόμενοι Αδέσμευτου Τύπου»
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου