Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 20/6 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Δεν απαιτεί ο ΕΔΟΕΑΠ
το 3% από τα εκδοτικά συγκροτήματα

Εντύπωση προκαλεί το ότι το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ δεν απαιτεί τις χρωστούμενες εισφορές από τα εκδοτικά συγκροτήματα που δεν πληρώνουν το 3% των εργαζομένων τους. Δεν πρόκειται για τα παλιά χρέη, για τα οποία ο Οργανισμός έχει ήδη προσφύγει στη Δικαιοσύνη, αλλά για εισφορές των τελευταίων χρόνων από μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα, που ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια ευρώ και θα ήταν μια ανάσα για το Ταμείο των ΜΜΕ.
---
Κρίσιμη συνέλευση της ΕΙΙΡΑ

Θεσμικά θα επιχειρήσει να αντιμετωπίσει η ΕΙΙΡΑ την περίπτωση του Sfera. H συζήτηση για την παραπλανητική προωθητική ενέργειά του, προτρέποντας τους καταναλωτές να δηλώσουν ότι είναι ακροατές του συγκεκριμένου σταθμού, με το δέλεαρ μεγάλου χρηματικού επάθλου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Ιουνίου. Συγκεκριμένα η ΕΙΙΡΑ σημειώνει: «Η εν λόγω ενέργεια, με την αθέμιτη χρήση του όρου ‘‘έρευνα’’ και ταυτόσημη μεθοδολογία με την επίσημη έρευνα ραδιοφωνικής ακροαματικότητας, συνιστά παραπλανητική διαφήμιση, δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στην αγορά και παραβιάζει το καθήκον αληθείας και την ευπρέπεια στις συναλλαγές».
---
Μετά το MEGA ONE

Σε αναζήτηση εργασίας ο Γιώργος Χουλιάρας μετά τη λύση της συνεργασίας με το κυπριακό κανάλι της Εκκλησίας MegaOne. O Γιώργος Χουλιάρας ήταν επί εννιά χρόνια διευθυντής του τηλεοπτικού σταθμού.
---
Τροπολογία από τα δημοτικά ΜΜΕ!

Στην κατάθεση πρότασης στο υπό κατάθεση σχέδιο νόμου για τα ΜΜΕ προσανατολίζονται τα δημοτικά ΜΜΕ μετά τη συμφωνία τους με τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο. Οι εκπρόσωποι των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών Μέσων στη συνάντηση που είχαν με τον γενικό γραμματέα τού έθεσαν το θέμα της ιδιαιτερότητας των σταθμών σε ό,τι αφορά τη διαδικασία της αδειοδότησης και ο γενικός γραμματέας συμφώνησε με την κατάθεση συγκεκριμένης πρότασης, με τη μορφή τροπολογίας. Η συνάντηση των δημοτικών ΜΜΕ θα γίνει στην Αθήνα στις 8 Ιουλίου, οπότε και είναι προγραμματισμένο το 2ο Συνέδριο της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ.
---
Δεύτερη προσπάθεια
για προεδρείο στην ΕΣΗΕΑ

Ο πρώτος συνδικαλιστικός καβγάς για τη συγκρότηση προεδρείου στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ είχε επίκεντρο τα όσα γίνονται στον ΕΔΟΕΑΠ. Η πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ, ωστόσο, χαρακτηρίστηκε από την ακύρωση της 24ωρης απεργίας στην «Αυγή», με την οποία συμφώνησε και η πρώτη σε ψήφους παράταξη των «Ενωμένων Δημοσιογράφων» μετά το «λευκό» που ψήφισε ο εκπρόσωπος της «Συσπείρωσης» στο ΔΣ Σταύρος Καπάκος.

Σε ό,τι αφορά τη συγκρότηση προεδρείου, οι «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» πρότειναν αναλογικό-αντιπροσωπευτικό, όπως και η «Συσπείρωση», ενώ η παράταξη του ΚΚΕ πρότεινε αναλογικό προεδρείο, χωρίς τη συμμετοχή του εκπροσώπου της, πρόταση με την οποία συμφωνεί και ο Γ. Κυρίτσης των «Αδέσμευτων Δημοσιογράφων». Οι παρατάξεις «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή» και «Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι» δήλωσαν πως είναι υπέρ ενός «προγραμματικού προεδρείου», ενώ οι «Επαγγελματίες Δημοσιογράφοι» έθεσαν το ζήτημα του ΕΔΟΕΑΠ.

Από την πρώτη αυτή συνεδρίαση φαίνεται πως οι θέσεις του προεδρείου θα μοιραστούν ανάμεσα σε όσους συμφωνούν με τη λειτουργία αναλογικού προεδρείου, δηλαδή τους «Ενωμένους Δημοσιογράφους» και τη «Συσπείρωση», ενώ παραμένει ερώτημα αν τελικά θα συνεργαστεί στο προεδρείο και η παράταξη του Γ. Κυρίτση.

---

Να στηριχθούν άμεσα από την
ΕΣΠΗΤ τα απλήρωτα μέλη της στον Πήγασο

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ & ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ καλεί τους συναδέλφους – μέλη της ΕΣΠΗΤ που απεργούν στον ΠΗΓΑΣΟ, να υποβάλουν ΑΜΕΣΑ αίτημα οικονομικής ενίσχυσης στην ΕΣΠΗΤ, ίσο με το βοήθημα ύψους 500 ευρώ, που χορηγήθηκε στα μέλη της στον ΔΟΛ πριν από λίγους μήνες, για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στοιχειωδώς στις ανάγκες τους, έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο για το μέλλον του συγκροτήματος και τις θέσεις εργασίας τους.

Καλεί τους συναδέλφους που εργάζονται στους δικτυακούς τόπους του ΠΗΓΑΣΟΥ και δεν είναι μέλη καμιάς Ένωσης Συντακτών, να υποβάλλουν ΑΜΕΣΑ αίτημα εγγραφής στην ΕΣΠΗΤ (πληροφορίες για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά: espit.gr/?page_id=12 ώστε να τύχουν ΔΩΡΕΑΝ νομικής υποστήριξης και κάθε βοηθήματος που θα εγκριθεί.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου