Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

... η αστεία Αγιογραφία του Κυριάκου - μην τη χάσετε ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Το Liberal, η Μόνικα Μπελούτσι και ο
Κυριάκος που παλεύει με φίδι (και το κερδίζει!)


Αγιογραφίες έχουν γραφεί πολλές, τόσο αστεία όμως όπως αυτή που διάβασα στο liberal.gr για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν έχω δει ποτέ και πουθενά. Την υπογράφει ο Ανδρέας Ζαμπούκας και τον ευχαριστούμε ειλικρινά για τις στιγμές γέλιου που μας πρόσφερε.

Σταχυολογώ ένα Top 10 με αποσπάσματα από το άρθρο, διαβάστε τα κι εσείς, όλα τα παρακάτω είναι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την επίσκεψή του στους αγρότες στη Θεσσαλία ( με συνοδεία φωτογραφίας με μπάλες από σανό). Μην πάτε όμως κατευθείαν στο 9 και το 10, ξεκινήστε σας παρακαλώ από το Νο 1 μέχρι να φτάσετε στην... κορύφωση.

1) Ο Κυριάκος έγινε ήρωας του Κουστουρίτσα. Μια νεανική αστική μορφή μέσα στα χωράφια με τις μέλισσες και μετά, κάτω από ένα δέντρο να συζητάει με αγρότες για τη ζωή τους.

2) Την άνεση που έχει κάποιος απόφοιτος του Χάρβαρντ στις συζητήσεις του με τον παππού του που ζει στο χωριό. (σ.σ. ο Κυριάκος)

3) Την ευκολία που μπορεί να έχει ο ξάδερφος της πόλης που ήρθε να επισκεφτεί το σόι του στην Καρδίτσα και δεν αρκέστηκε στις χαιρετούρες στο καφενείο. (σ.σ. ο ίδιος με το Νο 2 πιο πριν)

4) Τσίπρας δεν θα μπορούσε να γίνει ποτέ. Σκαρφαλωμένος πάνω σε τρακτέρ να εξευτελίζει μάζες με δράκους και νεράιδες στα παραμύθια του. (σ.σ. ξέρετε ποιος)

5) Ο Κυριάκος στην Καρδίτσα και στην Ελασσόνα πήγε να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, όσο μπορεί κάποιος που υπόσχεται κάτι διαφορετικό από ένα ένοχο και σκοτεινό πολιτικό σύστημα…

6) Άκουσα πολλούς να ψιθυρίζουν: «Τον αδικεί η τηλεόραση, είναι πολύ διαφορετικός». (σ.σ. ο ίδιος με το Νο 2 πιο πριν)

7) Η εμπιστοσύνη που μπορεί να εμπεδωθεί είναι σημαντική για το μέλλον. Ο Κυριάκος χτίζει προφίλ και μάλλον το κάνει σωστά.

8) Το στήσιμο και το κοντράστ μεταξύ αστικής φιγούρας και αγροτικής ζωής (σ.σ.: ο Κυριάκος και αυτό).

9) Ο Κυριάκος στην περιοδεία της Θεσσαλίας θύμιζε έντονα τον ήρωα της ταινίας «On the Milky Road». Έναν τύπο που μιλάει σε γεράκι, ταΐζει αρκούδα στο στόμα, παλεύει με φίδι (και το κερδίζει!), ξεφεύγει από μελίσσια, βουτάει σε βαθιά πηγάδια...

10) ...δίνει αίμα, φροντίζει ασθενείς, ερωτεύεται τη Μόνικα Μπελούτσι και γίνεται μοναχός, 15 χρόνια αργότερα! 

------------
(Γι αυτό το τελευταίο για να είμαι ειλικρινής έχω κάποιες ενστάσεις, περισσότερο ταινία με τον Ρομπέρτο Μπενίνι μου θυμίζει το σκηνικό παρά ταινία με τη Μόνικα Μπελούτσι). 
---
Δημήτρης Κανελλόπουλος/ΕφΣυν
---
*

1 σχόλιο:

  1. Το κακό είναι ότι αυτοί που μας προσφέρουν γέλιο παίρνουν αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον ενός ολόκληρου λαού. Δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή