Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

ΜΜΕ - Κλίνατε επί... δεξιά !..

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Πιέσεις για να αποφευχθούν
φαινόμενα συγκεντρωτισμού στα ΜΜΕ


Μπορεί και οι δυο επιχειρηματίες να απευθύνονται στη συντηρητική παράταξη, ωστόσο πολλές πλευρές στην πολιτικό-μιντιακή «πιάτσα» αναγνωρίζουν την ανάγκη ισορροπίας… Όταν αναφέρονται στα ΜΜΕ που έχει συγκεντρώσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης… και στην κατά πληροφορίες πρόθεση του Δημήτρη Μελισσανίδη να καταθέσει προσφορά για τον ΠΗΓΑΣΟ.

Με άλλα λόγια οι πιο ψύχραιμες φωνές σε κυβέρνηση, αντιπολίτευση και ΜΜΕ, θεωρούν αναγκαία την ύπαρξη ισορροπίας στο μιντιακό τοπίο… Υποστηρίζοντας στην ουσία ότι είναι απαραίτητη η δημιουργία ενός ακόμη πόλου, για να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός και να είναι αποτελεσματικότερος ο έλεγχος της εξουσίας.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης με την εξαγορά του ΔΟΛ (Βήμα, Νέα κ.ά), τη συμμετοχή του στο MEGA, αλλά και το συγκρότημα που εκδίδει την Κυριακάτικη και ημερήσια «Ελευθερία του Τύπου», έχει καταστεί πλέον ο ισχυρότερος παίκτης στα media.

Κατά αυτήν την έννοια λοιπόν, αρκετές πλευρές που διαθέτουν εξουσία και επιρροή, λέγεται ότι ενθαρρύνουν κινήσεις επιχειρηματιών που φλερτάρουν με την ιδέα της εισόδου στα media… προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συγκεντρωτισμού και ελέγχου της ενημέρωσης.

Τέλος, ανεξάρτητα από την ισορροπία στο νέο χάρτη που διαμορφώνεται στα ΜΜΕ, η διάσωση μιας επιχείρησης του μεγέθους του ΠΗΓΑΣΟΥ από μόνο του αποτελεί θετική εξέλιξη για έναν κλάδο που δεν έχει σταματήσει να μετρά απώλειες στα χρόνια της κρίσης.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου