Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

... ο mediaρχης και τα συλλεκτικά του - 21/6 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Το Χωνί, ο Ρέστης, η ΣΕΚΑΠ
και φυσικά για όλα φταίει η... ΕΡΤ

Αλιεύσαμε από τα media του Νίκου Μποζιονέλου στην εφημερίδα «Sportday»

ΣυριζΕΡΤ
Από την ΕΡΤ2, και όχι την ΕΡΤ1 θα μεταδοθούν τα Ρωσία – Πορτογαλία και Μεξικό – Νέα Ζηλανδία για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών. Διότι μέχρι και για κυβερνητική γκρίνια μάθαμε επειδή τα ματς των 18:00 «έτρωγαν» την εκπομπή της Κατερίνας Ακριβοπούλου. ΣυριζΕΡΤ…

Το νέο νομοσχέδιο
Από την 1η Σεπτεμβρίου 2018 θα τεθεί, όπως όλα δείχνουν, σε εφαρμογή η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη διάθεση τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό θα προβλέπει το νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή (εάν δεν έχει ήδη κατατεθεί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου) για τη διαφήμιση και τα media. Στην πλατφόρμα θα συμμετέχουν υποχρεωτικά όλοι οι δημόσιοι και ιδιωτικοί τηλεοπτικοί οργανισμοί που λειτουργούν στην ελληνική επικράτεια (εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας), ενώ αναμένεται πως θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής (αγοράς χρόνου) τόσο διαφημιζόμενοι όσο και διαφημιστικές και media agencies.

Καταγγελίες κατά Ρέστη
Σοκ προκαλούν οι καταγγελίες, ενώπιον της Δικαιοσύνης, των γνωστών επιχειρηματιών Γιώργου και Δημήτρη Κουτσολιούτσου (πατέρας και γιος) κατά του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, καθώς και πρώην στενών συνεργατών του. Με αφορμή την οικονομική διένεξη των δύο οικογενειών για τη ναυτιλιακή εταιρεία Seanergy, εις βάρος του Ρέστη αλλά και μελών της οικογένειάς του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απάτη κακουργηματικής μορφής και η δικογραφία που έχει σχηματιστεί βρίσκεται ήδη στο στάδιο της Τακτικής Ανάκρισης, σύμφωνα με δημοσίευμα του paraskhnio.gr και ρεπορτάζ της Μαίρης Ζαρκάδα.

Απαντά η ΣΕΚΑΠ
Η Καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ ανέθεσε στο γραφείο του Αλέξανδρου Λυκουρέζου να απαντήσει με αγωγές σε όλα τα ΜΜΕ που ενέπλεξαν την εταιρία σε φήμες για λαθρεμπορία. Και τονίζουν ότι «ενώ για τις αρχές δεν υπάρχει τέτοια υπόθεση που να αφορά την ΣΕΚΑΠ, γιατί ΜΜΕ (κυρίως «Παραπολιτικά», «Ελευθερία του Τύπου» και ΣΚΑΪ) επιμένουν να αναφέρονται στο όνομα της εταιρίας;».

Ντροπή, ΕΡΤ
Θα μπορούσε να χρεωθεί και σε κάποιον τεχνικό. Αλλά το «Είναι και τα κορίτσια καλά στα μαθηματικά» που είδαμε σε εκπομπή της (δημόσιας, παρακαλώ) τηλεόρασης είναι το λιγότερο ρατσιστικό αλλά και ντροπιαστικό για την ΕΡΤ. Το λιγότερο είναι μια ανακοίνωση συγγνώμης, το σημαντικό είναι να ελέγχει κάποιος τι γίνεται εκεί μέσα.
Δεν τα… χώνει
Προς… λουκέτο η κυριακάτικη εφημερίδα «Χωνί»; Τουλάχιστον έτσι ενημερώθηκαν όσοι (και δεν είναι και λίγοι) απολύθηκαν τα τελευταία 24ωρα, το δε έντυπο αντί για 48 κυκλοφορεί με 24 σελίδες…
---
πηγή: εφημερίδα «Sportday» / media
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου