Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Η "Δημοσιογραφική Συνεργασία" προς τα μέλη ΔΣ ΕΣΗΕΑ

*
Ανασυγκρότηση
***
*

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 
«ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ»


Έχετε ευθύνες απέναντι στους εργαζόμενους!

Είναι γεγονός ότι οι αρνητικές εξελίξεις στον κλάδο οξύνουν τα προβλήματα των εργαζομένων, δημιουργούν νέα. Η εμπλοκή με το Προεδρείο του ΔΣ δεν πρέπει να προβάλλεται ως εμπόδιο, δεν μπορεί να γίνεται παράγοντας αδράνειας του ΔΣ, στην ανάπτυξη δράσης για τα προβλήματα των εργαζομένων, όπως γίνεται έως τώρα από τις άλλες δυνάμεις, παρά τις παρεμβάσεις της «Δημοσιογραφικής Συνεργασίας».

Εχετε τεράστιες ευθύνες απέναντι στους εργαζόμενους του κλάδου, ιδιαίτερα σε αυτούς που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις πολυήμερες, όπως οι εργαζόμενοι του Ομίλου «Πήγασος», τις οποίες αποφασίζουν με μαζικές Γενικές Συνελεύσεις.

Με την ανύπαρκτη συμβολή σας, εμποδίζετε το ΔΣ να αναλάβει την οργάνωση και εξειδίκευση ενός προγράμματος κινητοποιήσεων, με αιχμή συναντήσεις με την κυβέρνηση, κάθε αρμόδιο υπουργό, για να απαιτήσουμε την καταβολή των δεδουλευμένων όλων των εργαζομένων, τη διασφάλιση θέσεων εργασίας και όλων των δικαιωμάτων τους που κινδυνεύουν με ευθύνη εργοδοσίας - κυβέρνησης - τραπεζών, ανεξάρτητα από το τι θα αποφασίσουν τράπεζες και εργοδοσία, με τις ευλογίες της κυβέρνησης που συμμετέχει στις διεργασίες επιχειρηματικών ανακατατάξεων στο χώρο των ΜΜΕ.

Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη, δίνοντας ανεκπλήρωτες υποσχέσεις ή κάνοντας τον «Πόντιο Πιλάτο» απέναντι στους εργαζόμενους που απαιτούν την εξασφάλιση των δικαιωμάτων τους, αφού τους αφήνει να σφίγγονται στη μέγγενη επιχειρηματιών - τραπεζών, έρμαια των διαθέσεών τους, στο όνομα τάχα των ανύπαρκτων θεσμικών δυνατοτήτων, όπως είπε πρόσφατα στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας, Δ. Τζανακόπουλος. Για τη διασφάλιση των συμφερόντων των τραπεζών, των επιχειρηματιών και του αστικού κράτους έχει θεσμικές δυνατότητες. Για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων λέει ότι δεν έχει. Να ένας ακόμη λόγος που μας βάζει μπροστά στις ευθύνες για τις οποίες μας εξέλεξαν οι εργαζόμενοι του κλάδου.

Μετά τις αποφάσεις της τελευταίας συνέλευσης των εργαζομένων της «Πήγασος», το ΔΣ έχει υποχρέωση να μπει μπροστά εξασφαλίζοντας τα πάντα για την επιτυχία των κινητοποιήσεών τους, να καλέσουμε σε αλληλεγγύη τους εργαζόμενους του κλάδου, με δεδομένο ότι η πείρα του ΔΟΛ, της «Πήγασος» και άλλων ΜΜΕ στο παρελθόν δείχνει ότι ο κλάδος πρέπει να βρίσκεται σε αγωνιστική κινητικότητα. Είναι αναγκαίο και για τον ΕΔΟΕΑΠ που κινδυνεύει, για την Ασφάλιση γενικότερα, για την οποία η οργάνωση αγώνων είναι μονόδρομος.

Η «Δημοσιογραφική Συνεργασία», που βρίσκεται από την πρώτη στιγμή μαζί με τους εργαζόμενους στον «Πήγασο» στηρίζοντας τη δράση και τις διεκδικήσεις τους, θεωρεί ότι οι Ενώσεις πρέπει να είναι επικεφαλής της πολύμορφης δράσης των εργαζομένων, ανεξάρτητα με την εμπλοκή στο θέμα του Προεδρείου στην ΕΣΗΕΑ, (υπάρχει το πρόσφατα εκλεγμένο ΔΣ), και μπορεί να μπει μπροστά, γιατί οι εργαζόμενοι στην «Πήγασος» δεν μπορεί να αφήνονται μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης εκδοτικών και τραπεζικών συμφερόντων.

«Δημοσιογραφική Συνεργασία»

---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου