Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

ΜΜΕ - προς ένα ακραιφνώς δεξιό μονομπλόκ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ο σκληρός πυρήνας
του νέου αντιπολιτευτικού μπλοκ


Η συνεργασία Αλαφούζου – Βαρδινογιάννη, η ανακωχή με Μαρινάκη και οι συζητήσεις με τους εκδότες του «ΘΕΜΑτος»

Είναι από τις ελάχιστες φορές που η κοινότοπη φράση αλλάζουν όλα στα media έχει ουσιαστικό περιεχόμενο! Πρόκειται για σημαντικές αλλαγές που είναι σε εξέλιξη και σηματοδοτούνται από την αλλαγή σκυτάλης της παλιάς διαπλοκής με τη νέα!

Μπορεί λοιπόν το συνοδευτικό «παλιά» και «νέα» που απέκτησε εσχάτως η συζήτηση για τη διαπλοκή να είχε στόχο τον «τραυματισμό» της κυβέρνησης… Ωστόσο η πραγματικότητα είναι ότι αλλάζει χέρια, όχι όμως και αφεντικό!

Έφθασε η ώρα οι παλιοί να παραδώσουν τη σκυτάλη στους νέους! Είτε επειδή χρεοκόπησαν, είτε επειδή απεδείχθησαν μπαταχτσήδες, είτε, είτε, είτε… Οι νέοι όμως, όπως και οι παλιοί εξακολουθούν να εκφράζουν και να υπηρετούν τα ίδια συμφέροντα. Τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την κυβερνητική πλειοψηφία, αλλά αντίθετα με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως με τη ΝΔ. Είναι πρώτη φορά που το συντηρητικό κόμμα διαθέτει τόση δύναμη πυρός στα media!

Αυτό λοιπόν είναι το βασικό χαρακτηριστικό του νέου χάρτη που διαμορφώνεται και της αναδιανομής που είναι σε εξέλιξη… Ταυτόχρονα οικοδομούνται νέες συμμαχίες με μοναδικό κριτήριο να πληγεί η κυβέρνηση Τσίπρα και να στρωθεί ο δρόμος για την επιστροφή της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σχεδόν το σύνολο του Τύπου υπηρετεί αυτόν το στόχο!

Ακόμη και οι διαφορές όμως, όπου υπήρχαν παραμερίστηκαν, χαρακτηριστικό παράδειγμα Αλαφούζος και Μαρινάκης. Την ίδια ώρα μικροί και μεγάλοι παίκτες αναζητούν ευκαιρίες συνεργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν όλοι μιλούν με όλους. Κάτι που δεν συνέβαινε στο παρελθόν ή τουλάχιστον σε αυτήν την έκταση!

Έτσι έως αυτήν τη στιγμή έχουμε δει κοινές συζητήσεις Αλαφούζου, Μαρινάκη, Αναστασιάδη, Καραμήτσου… Ενώ είναι σε εξέλιξη συνεργασία του ομίλου ΣΚΑΙ, με το STAR της οικογένειας Βαρδινογιάννη (για συστέγαση τεχνικών υπηρεσιών στο κτίριο της Κάτω Κηφισιάς με στόχο τη μείωση του κόστους)… αλλά και με μικρότερα κανάλια τοπικής εμβέλειας.

Με άλλα λόγια πρόκειται για το σκληρό πυρήνα του νέου αντιπολιτευτικού μπλοκ που αποτελεί και τη ραχοκοκαλιά του νέου μιντιακού χάρτη που είναι υπό διαμόρφωση.
---
---
*

1 σχόλιο:

  1. Οταν πουλάνε δεν πουλάνε 200.000 φύλλα κάθε Κυριακή όλοι μαζί, μπορούνε να επηρεάσουν τη γνώμη 10.000.000 ανθρώπων; Ρε πού πάνε τα λεφτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή