Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

ΕΤΙΤΑ - συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις στον Τ/Σ STAR

*
Ανασυγκρότηση
***
*

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Για τον Τ/Σ STAR

Συνάδελφοι!

Σας ενημερώνουμε πως πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Ένωσής μας με τον Πρόεδρο του T/Σ του STAR με θέμα τις απολύσεις και την μετακίνηση τεχνικών στην εταιρία παραγωγής GREENPIXELS.

Εκεί μας αναφέρθηκε πως οι απολύσεις έγιναν επειδή στις συγκεκριμένες ειδικότητες υπήρχε πλεονάζον προσωπικό. Απορρίψαμε τον ισχυρισμό αυτό αφού η μετακίνηση των εργαζομένων θα πραγματοποιηθεί μετά το τέλος των εκπομπών του σταθμού για αυτή την σεζόν. Εκτός των άλλων σήμερα το STAR διαθέτει τους λιγότερους τεχνικούς από κάθε άλλο κανάλι. Επίσης το όποιο πλεονάζον προσωπικό δημιουργείται με αποφάσεις τις Διοίκησης και μόνο. Θυμίζουμε πως πρώτο το STAR έκοψε τα νυχτερινά αλλά και τα μεσημβρινά δελτία ειδήσεων ακόμα και το Σαββατοκύριακο. Όπως και απόφαση της Διοίκησης ήταν οι 5 εσωτερικές παραγωγές που διέθετε το κανάλι να γίνουν 2. Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα να χαθούν πολλές θέσεις εργασίας.

Επίσης διατυπώσαμε τις αντιρρήσεις μας για τον τρόπο μετακίνησης, αφού οι εργαζόμενοι αυτοί με την απόλυση χάνουν κάθε εργασιακό δικαίωμα που έχουν αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια. Παρουσία του νομικού μας συμβούλου καταθέσαμε προτάσεις που θα μπορούσε να γίνει αυτή η μετακίνηση ακόμα και με μηδενικό κόστος για την εταιρεία. Απορρίφθηκαν όμως όλες. Γιατί άραγε;

Μετά την γενική συνέλευση των τεχνικών, οι συνάδελφοι του STAR δηλώνουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο πως ΔΕΧΟΝΤΑΙ και ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ να εργαστούν σε οποιαδήποτε παραγωγή του σταθμού. Είτε μέσα σε αυτόν είτε έξω. Άλλωστε πάντοτε επιθυμούσαν να υπάρχει δουλειά και να σταματήσει πια η Διοίκηση να κόβει δελτία ειδήσεων και εκπομπές. Το μόνο τους αίτημα είναι να γίνει αυτό ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ και ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ που φέρνουν τον εργασιακό μεσαίωνα. Ας επιλέξει η Διοίκηση έναν από τους νομικούς τρόπους που υπάρχουν και προτάθηκαν από την Ένωσή μας.

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ΄ ΟΛΑ
ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ
ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ

Όσο η Διοίκηση δεν δέχεται τα δίκαια και λογικά αιτήματά μας οι κινητοποιήσεις θα είναι αλλεπάλληλες.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου