Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Mετά τις εξελίξεις στη Γεν. Γρ. Επικοινωνίας Ενημέρωσης

*
Κίνηση
Επαγγελματιών
Δημοσιογράφων
***
*

Κάρτα - φακέλωμα 
για δημοσιογράφους
στο ΑΠΕ και την ΕΡΤ


Από την Δευτέρα στο ΑΠΕ οι δημοσιογράφοι που δεν έχουν παραλάβει την λευκή κάρτα, την οποία χορηγεί το πρακτορείο, θα τρώνε πόρτα.
Η διοίκηση Ψύλλου στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, στην οποία συμμετέχει και ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, την χαρακτηρίζουν δήθεν ως κάρτα ασφαλείας, δίχως να διευκρινίζουν ποιος ξαφνικά κινδυνεύει από ποιον και γιατί.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η ηγεσία της ομοσπονδίας, βάζει πλάτη στα έργα και τις ημέρες της κυβερνητικής αυθαιρεσίας στο εθνικό πρακτορείο ειδήσεων, η οποία δεν περιορίζεται μόνο σε non papers του Μαξίμου αλλά και σε «αφίξεις» ημετέρων από το παράθυρο.
Πάντως η συνέχεια επιφυλάσσει και άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις στις εργασιακές σχέσεις των δημοσιογράφων, τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και εντάσσεται σε μια σειρά μη σύννομων ενεργειών.
Πλησιάζει σειρά των συναδέλφων της ΕΡΤ καθώς τις τελευταίες μέρες έχει αναθερμανθεί το θέμα κυρίως μετά τις τελευταίες εκλογές στην ΕΣΗΕΑ και τα αποτελέσματα συναλλαγών που ήδη είναι εμφανή.
Την ίδια ώρα απόπειρα να σπάσει η απεργιακή κινητοποίηση που έχει κηρύξει η ΕΣΗΕΑ για την ωρομέτρηση /φακέλωμα των δημοσιογράφων στη ΓΓΕΕ είναι σε εξέλιξη από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, με την πλειοψηφούσα σύμβουλο και εκπρόσωπο των Ενωμένων Δημοσιογράφων Μ. Αντωνιάδου και τον πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ Δ. Κουμπιά να κάνουν τα στραβά μάτια.
Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στη ΓΓΕΕ ενημέρωσε από χθες τον επικεφαλής της ΠΟΕΣΥ και κατόπιν πληροφόρησε και την συνδικαλιστική του εταίρο στην ΕΣΗΕΑ. Χωρίς όμως να πουν λέξη σε κανένα.
Στις 7 πμ οι εργαζόμενοι στη ΓΓΕΕ έστειλαν ειδοποίηση για πρόσκληση σε γενική συνέλευση στη γραμματεία της Ένωσης
Η ειδοποίηση όμως πνίγηκε στο πρωτόκολλο της ‘Ένωσης -προφανώς κατόπιν εντολής - στους δύο με μισθούς ρετιρέ, ώστε να μην ειδοποιηθούν τα μέλη του ΔΣ και βεβαίως να μην συζητηθεί το θέμα και στη συνεδρίαση του Διασωματειακού που έχει προγραμματιστεί για σήμερα.

Η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων καταγγέλλει τις πρωτοφανείς αυτές πρακτικές του εργοδοτικού συνδικαλισμού και απαιτεί το θέμα να συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ και του Διασωματειακού και βεβαίως να καταδικαστούν αυτές οι φιλοκυβερνητικές πρακτικές που εξυπηρετούν παλιές και καινούργιες μνημονιακές επιλογές.
Ο αρραβώνας Σύριζα με τα ορφανά του Σαμαρά στην ΕΣΗΕΑ δεν αφορά κανένα.
Η πρακτική που ακολουθείται στην ΓΓΕΕ ήδη αρχίζει να εφαρμόζεται για τους εργαζόμενους στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, την ΕΡΤ και οι ίδιες πολιτικές ανοίγουν πληγές στους εργαζόμενους στους δημοτικούς σταθμούς και την αυτοδιοίκηση.
Φαίνεται όμως ότι τα πράγματα είναι χειρότερα. Μετά την λογοκρισία σε βάρος του συνδικαλιστικού δικαιώματος στην οποία επιδόθηκαν η πλειοψηφούσα σύμβουλος της ΕΣΗΕΑ και οι συνοδοιπόροι της, προκύπτει ότι αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο.
Η κα Αντωνιάδου συνοδευόμενη από τον πρόεδρο της ΕΣΠΗΤ Θ. Μπερεδήμα εμφανίσθηκε στη συνέλευση των εργαζομένων στη ΓΓΕΕ , υποστηρίζοντας, ότι δήθεν δεν υπάρχει ΕΣΗΕΑ και το ζήτημα να συζητηθεί με την ομοσπονδία.
Είναι τέτοιος ο πανικός τους που διακατέχει τους πρόθυμους «συνδικαλιστές», ώστε πριν από λίγο ο ΓΓ της ομοσπονδίας Γ. Σαββίδης από τους συνοδοιπόρους Κατρούγκαλου, Πετρόπουλου και άλλων…. εξαιρετικών κυρίων και κυριών, αρνήθηκε να πρωτοκολλήσει την ανακοίνωση της ΚΕΔ, θέλοντας να παρασύρει και τους εργαζόμενους της ΠΟΕΣΥ σε μη σύννομες ενέργειες.
Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο στην ΠΟΕΣΥ στην ΕΣΗΕΑ και στον ΕΔΟΕΑΠ.

Σημερινό άρθρο για τον φόρο στην ιδιωτική τηλεόραση, και την… αδικία που υφίσταται η εργοδοσία στα Μέσα αυτά μάλλον… εκ παραδρομής έχει την υπογραφή του προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ Ν. Καρούτζου.
Αν μη τι άλλο είναι αξιοσημείωτο.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου