Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

... στελέχη ΔΟΛ - διορθωτικές κινήσεις εν όψει Μαρινάκη ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

"ΤΟ ΒΗΜΑ" και "ΤΑ ΝΕΑ"
Ο καλός και ο κακός μπάτσος


Το «θεσμικό» ΒΗΜΑ, τα «κόκκινα» ΝΕΑ και η ασυγκίνητη κυβέρνηση…

Μπορεί τυπικά, αλλά και ουσιαστικά να μην έχει ξεκινήσει ακόμη η περίοδος Μαρινάκη στον ΔΟΛ… Ωστόσο στα «ΝΕΑ» δεν έχασαν ευκαιρία και αμέσως προσαρμόστηκαν, ίσως και χωρίς να τους ζητηθεί!

Κάτι τα πρωτοσέλιδα «χτυπήματα» για την Ολυμπιακάρα, κάτι τα ακυβέρνητα καράβια… όλα έγιναν πολύ γρήγορα!

Αντίθετα, δεν συμβαίνει το ίδιο με «ΤΟ ΒΗΜΑ»! Και για να μην παρεξηγηθούμε, δεν εννοούμε ότι στη «ναυαρχίδα» του ΔΟΛ είναι ανυπότακτοι! Στον ίδιο Θεό πιστεύουν και στις δυο εφημερίδες… (όπου Θεός, βάζει ο καθένας ό,τι νομίζει)… Απλώς τα στελέχη του κυριακάτικου φύλλου έχουν διαφορετικούς ρυθμούς και κυρίως λίγο διαφορετική φιλοσοφία.

Για παράδειγμα η κυριακάτικη «ναυαρχίδα» είναι λιγότερο επικριτική με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ή πιο σωστά, αναζητά και τα θετικά μέσα από τα αρνητικά που σκορπά με τη διαχείρισή της η κυβερνητική πλειοψηφία! Ο χθεσινός τίτλος της εφημερίδας χαρακτηριστικός «Ο κορσές και η ευκαιρία: Διαψεύστηκαν οι προσδοκίες Τσίπρα για χρέος – QE, φεύγει όμως η αβεβαιότητα…». Με λίγα λόγια, καμία σχέση με το πρωτοσέλιδο των «ΝΕΩΝ» της Παρασκευής «Πολλά ψέματα για μία δόση»!

Επιπλέον, διαβάζοντας το κύριο άρθρο της εφημερίδας με τίτλο «Στοίχημα» διακρίνει κανείς ξεκάθαρα, διάθεση, αλλά και προσπάθεια για ισορροπία, αφού στη διατύπωση «Μπορεί όντως η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα να βαρύνεται με πάμπολλα λάθη» στη συνέχεια του κειμένου συμπληρώνεται, «Αλλά και η στάση των εταίρων φαντάζει τιμωρητική και ξένη προς τις αρχές της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης».

Αν μάλιστα διαβάσει κανείς και το άρθρο του διευθυντή της εφημερίδας Αντώνη Καρακούση «Για μια επανάσταση επενδύσεων και παραγωγής» επιβεβαιώνεται η παραπάνω διαπίστωση! Όποιος δε, αντέξει και φθάσει στις οικονομικές σελίδες της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ Ανάπτυξη» εκεί πια σοκάρεται διαβάζοντας το βασικό ρεπορτάζ με τίτλο «Χορός επενδύσεων σε ενέργεια και τουρισμό»!

Εύκολα λοιπόν μπορεί να μπερδευτεί κανείς και να πιστέψει ότι διαβάζει την «Αυγή» (μόνο που η ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς δεν είχε ποτέ τόσο καλό οικονομικό ρεπορτάζ) ή το «ΕΘΝΟΣ» πριν κλείσει επί Μπάμπη Παπαδάκη!

Το θέμα όμως δεν είναι αυτό, αλλά πού οφείλεται η έστω και στο ελάχιστο φιλική στάση της εφημερίδας στην κυβέρνηση.

Υπάρχει εμπλοκή Μαρινάκη; Είναι επιλογή της διεύθυνσης και των στελεχών της εφημερίδας; Τι συμβαίνει;

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι η κυβέρνηση προφανώς δεν είναι ασυγκίνητη με την αλλαγή ιδιοκτησίας στον ΔΟΛ. Επίσης, μέχρι πριν ένα χρόνο (δηλαδή πριν τη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες) δεν είχε κακές σχέσεις με τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, το αντίθετο!

Κατά συνέπεια, μπορεί ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έκτοτε να είναι εκνευρισμένος με την κυβέρνηση Τσίπρα… αλλά δίαυλοι επικοινωνίας υπήρχαν και υπάρχουν.

Αυτό λοιπόν, είναι το ένα κομμάτι του ρεπορτάζ. Διότι υπάρχει και ένα δεύτερο που υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση θα ήθελε να έχει λόγο στις αλλαγές που επίκεινται στο «μαγαζί»!

Και ένα τρίτο κομμάτι του ρεπορτάζ που θέλει τη διεύθυνση του «ΒΗΜΑτος» η οποία γνωρίζει όλα τα προηγούμενα… να επιχειρεί μια πρόβα για το πώς θα μπορούσε να είναι η «ναυαρχίδα» του ΔΟΛ στο μέλλον υπό τον νέο ιδιοκτήτη!

Άλλωστε θα υπάρχει και ισορροπία μεταξύ των «ΝΕΩΝ» που χτυπούν αλύπητα την κυβέρνηση και του «ΒΗΜΑτος» που «στρογγυλεύει» τις Κυριακές! Κάτι σαν τον καλό και τον κακό μπάτσο!

Βεβαίως υπάρχει και η κεκτημένη ταχύτητα από την εποχή που «ΤΟ ΒΗΜΑ» είχε κάνει στροφή εν όψει εισόδου Σαββίδη στον ΔΟΛ… όπως επίσης και ότι ορισμένα στελέχη της εφημερίδας δεν βλέπουν άλλον τρόπο από αυτόν που περιγράφεται πιο πάνω για να διατηρήσουν τη θέση τους στο νέο τοπίο για το συγκρότημα!

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου