Τρίτη 29 Μαΐου 2018

ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ και τα "δικά μας" ΜΜΕ

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περισσότερα φιλικά κανάλια
από τη ΝΔ, αλλά του κάνει ζημιά ο ΣΚΑΪ


Η Πειραιώς υπερέχει συντριπτικά στον Τύπο, αλλά είναι ανύπαρκτη στο Διαδίκτυο

Τα έχουν βγάλει έξω και τα μετράνε! Ποιος έχει τα περισσότερα και τα μεγαλύτερα. Ο λόγος για τα media που ελέγχουν κυβέρνηση και ΝΔ!

Από την ώρα που μύρισε εκλογές στα επιτελεία των δυο κομμάτων έχει ξεκινήσει η καταγραφή των ΜΜΕ, για το ποιος είναι μαζί μας και ποιος εναντίον μας! Ποια media βοηθάνε και στηρίζουν και ποια όχι!

Από μια πρώτη ματιά λοιπόν, προκύπτει ισοπαλία! Ωστόσο το θέμα δεν είναι αριθμητικό… Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να διαθέτει μετά από τρία χρόνια στην εξουσία ένα πλέγμα φιλικών ΜΜΕ προς την κυβέρνηση, περίπου στα ίδια επίπεδα (αριθμητικά) με τη ΝΔ… Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όμως υπερέχει συντριπτικά! Στο μόνο που υστερεί η Πειραιώς είναι το Διαδίκτυο που ομολογουμένως τα τελευταία χρόνια δίνει τον τόνο και είναι απαραίτητο εργαλείο επικοινωνίας… Εδώ η κυβέρνηση και ειδικά στα social media έχει ηγεμονική θέση!

Συγκεκριμένα, λοιπόν, σε επίπεδο Τύπου, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, εμφανίζουν αριθμητική ισορροπία. Η κυβέρνηση απολαμβάνει τη στήριξη περίπου 6 εφημερίδων, δηλαδή «Αυγή», «Εφημερίδα των Συντακτών», «Έθνος», «Νέα Σελίδα», «Documento», και «Kontra News». Ενώ θετικά αντιμετωπίζουν τη ΝΔ η «Καθημερινή», το «Βήμα», «Τα Νέα», το «Θέμα», ο «Ελεύθερος Τύπος», ο «Φιλελεύθερος» και τα «Παραπολιτικά».

Αυτό όμως που φαινομενικά μοιάζει με ισορροπία, στην πραγματικότητα είναι υπεροχή της ΝΔ! Διότι τόσο σε επίπεδο πωλήσεων όσο και σε επίπεδο επηρεασμού της κοινής γνώμης τα αποτελέσματα είναι συντριπτικά εις βάρος της κυβέρνησης! Αφού το άθροισμα των πωλήσεων και των έξι εφημερίδων μαζί που στηρίζουν την κυβέρνηση δεν προσεγγίζουν ούτε στο ελάχιστο τις πωλήσεις μόνο του «Θέματος» ή μόνο της «Καθημερινής»!

Αντίθετα πιο εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα για την κυβέρνηση στο κομμάτι της τηλεόρασης! Και είναι εντυπωσιακά, διότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση πολιτεύθηκε με αιχμή τη διαπλοκή στα ΜΜΕ… Αλλά κατάφερε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα να αποκτήσει φιλικά κανάλια που τη στηρίζουν ή που δεν την αντιπολιτεύονται όπως για παράδειγμα ο ΣΚΑΪ!

Με εξαίρεση την ΕΡΤ… Μεταξύ των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών η κυβέρνηση απολαμβάνει μεγαλύτερη ανοχή και στήριξη σε σχέση με τη ΝΔ! Οσο εντύπωση και να προκαλεί ο τρόπος που έχουν διαμορφωθεί οι τηλεοπτικές ισορροπίες είναι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Αφού μόνο ο ΣΚΑΪ αντιπολιτεύεται σκληρά την κυβέρνηση!

Συγκεκριμένα ο ALPHA (δελτία και εκπομπές), είναι όχι απλώς φιλικός με την κυβέρνηση στηρίζει κανονικά την πρώτη φορά Αριστερά! Επίσης το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 επιδεικνύει τρομακτική ανοχή στα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, ενώ σπανιότατα την αντιπολιτεύεται! Αντίστοιχα κινείται και ο τηλεοπτικός σταθμός «Epsilon», αφού στηρίζει την κυβέρνηση ανοιχτά και ακομπλεξάριστα! Επιπλέον δε, ο μικρότερος συγκυβερνήτης έχει επισκεφθεί με τον ιδιοκτήτη το σταθμό όταν τον αγόρασε.

Κατά τα άλλα τις εντυπώσεις κλέβει η σκληρή αντιπολίτευση του ΣΚΑΪ στην κυβέρνηση, από τα δελτία έως τις εκπομπές του (ακόμη και από τα δελτία καιρού που λέει ο λόγος)… Στηρίζοντας σχεδόν ανοιχτά – επίσης ακομπλεξάριστα, τη ΝΔ και τον αρχηγό της. Και συμβαίνει αυτό, δηλαδή να κλέβει τις εντυπώσεις η αντιπολίτευση του ΣΚΑΪ στην κυβέρνηση, διότι η διείσδυση του καναλιού στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης είναι πολύ μεγάλη!
---
---
*

2 σχόλια:

  1. ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ!
    ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ,Η ΕΙΣΤΕ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ ΜΑΡΙΑΝΝΑ 4:32 μ.μ. - έχετε απόλυτο δίκιο αγαπητή Μαριάννα ... είδαμε φως και μπήκαμε στον χώρο Σας ... συγχωρέστε την εισπήδηση στο άβατό Σας ... όσο για την υπογραφή, απλώς προσέχουμε όταν και αν τη βάζουμε κάπου ... έρρωσθε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή