Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Επιστολή Μάρκου Γκανά προς αντικυβερνητικούς...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
"Ιστορικά είμαστε με το γκουβέρνο"
Ο Μ. Γκανάς για την μετάβαση
στη νέα εποχή του ΕΔΟΕΑΠ


Προς
Τον Πρόεδρο
Και τα Μέλη του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ

Κοινοποίηση
Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΠΗΕΘ, ΕΣΠΗΤ, ΕΤΙΤΑ, ΕΤΕΡ, ΠΡΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ.

Κοινοποίηση: Υφυπουργό Εργασίας - Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Αλληλεγγύης.

Συνάδελφοι,

Τον τελευταίο καιρό και όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στον ΕΔΟΕΑΠ εντείνεται το θέατρο του παραλόγου που παίζεται με πρωταγωνιστές την πλειοψηφία του απερχόμενου Δ.Σ.

Ενδεικτικές πράξεις αυτού του παραλογισμού είναι:

• Η πραξικοπηματική πρωτοβουλία της απερχόμενης Διοίκησης να κάνει εκλογές άρον άρον στις 23,24,25 Μαΐου, απόφαση που αναγκάστηκε να πάρει πίσω ύστερα από απαίτηση του συνόλου των ΕΝΩΣΕΩΝ και την γενική κατακραυγή των ασφαλισμένων. Σήμερα υπό το φόβο να χάσουν τις καρέκλες τους σχεδιάζουν τον αποκλεισμό σημαντικής μερίδας εργαζομένων (ΕΡΤ - ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ κλπ) από την εκλογική διαδικασία με απολύτως προσχηματικούς λόγους

• Η διασπορά ψευδών ειδήσεων περί υπαγωγής του ΕΔΟΕΑΠ στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης κατ’ απαίτηση της τρόικα. Όταν αυτό ξεκαθαρίστηκε ότι δεν ισχύει, άρχισαν την επιχείρηση «τρομοκράτηση» των συνταξιούχων με «όπλα» κατά περίπτωση, είτε την ένταξη των επικουρικών στο ΕΤΕΑΠ, είτε την μείωσή τους, είτε την κατάργησή τους!!!

• Αντί να εκμεταλλευτούν την κυβέρνηση και τον ΕΦΚΑ για να αντιμετωπιστούν κρίσιμα θέματα της μετάβασης του ΕΔΟΕΑΠ στη νέα εποχή, επιτίθενται με χυδαίους χαρακτηρισμούς σε στελέχη της Κυβέρνησης και του ΕΦΚΑ, επιδιώκοντας την σύγκρουση μαζί τους και στοχεύοντας στην αντικυβερνητική ψήφο των μελών στις εκλογές του Οργανισμού. Προσπερνούν με επικίνδυνη για το μέλλον του Οργανισμού ελαφρότητα το γεγονός ότι ιστορικά ο ΕΔΟΕΑΠ σε συνεργασία με την εκάστοτε Κυβέρνηση έλυνε κρίσιμα θέματα για την πορεία του. Στις περιπτώσεις δε που χρειάστηκε να αναμετρηθεί ο ΕΔΟΕΑΠ με την Κυβέρνηση, αυτό γινόταν υπεύθυνα, με σχέδιο, με τις ΕΝΩΣΕΙΣ να συντονίζουν αποτελεσματικές παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα. Σήμερα αντί αυτής της αποτελεσματικής τακτικής η πλειοψηφία του Δ.Σ. επιλέγει παραληρηματικά επιχειρήματα, ασυνάρτητο λόγο, «ντουφεκιές στον αέρα» και λεονταρισμούς με αποτέλεσμα να πλήττεται η αξιοπιστία του Οργανισμού και να γίνεται ευάλωτος απέναντι σε όσους βάζουν εμπόδια στην μετεξέλιξη του ΕΔΟΕΑΠ σε υπερταμείο των εργαζομένων στα ΜΜΕ. Αδυνατούν να αντιληφθούν ότι η δύναμη του ΕΔΟΕΑΠ όλα αυτά τα χρόνια ήταν οι ιδρυτικές Ενώσεις και τα μέλη που βάζαμε πάντα πάνω από τις κομματικές μας επιλογές το κοινό μας συμφέρον για τον Οργανισμό. Για πρώτη φορά το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ, αναπτύσσει αντιπαλότητα και διακόπτει κάθε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο που σύμφωνα με το Νόμο εποπτεύει τον Οργανισμό.

• Η συστηματική και καθ’ υποτροπή άσκηση bullying στο προσωπικό του Οργανισμού που λαμβάνει την μορφή απειλών και απαξιωτικών χαρακτηρισμών με αποτέλεσμα την εσκεμμένη πρόσκληση ανασφάλειας στους εργαζόμενους όσον αφορά το εργασιακό τους μέλλον

• Η σπουδή για την λήψη σοβαρών αποφάσεων που θα δεσμεύουν το επόμενο Δ.Σ. όπως προσλήψεις, απολύσεις και σύναψη συμβάσεων παροχής υπηρεσιών στον Οργανισμό με σημαντικό οικονομικό κόστος αλλά χωρίς δημόσια διαβούλευση με τα μέλη που να εξασφαλίζει την αιτιολόγηση ως προς την σκοπιμότητα της δαπάνης και την διαφάνεια της διαδικασίας.

Συνάδελφοι,

Θα μπορούσα να παραθέσω και άλλες πράξεις που απαρτίζουν το θέατρο του παραλόγου που ανεβάζει η πλειοψηφία του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ ενόψει των εκλογών. Δεν θα το κάνω επειδή το μείζον είναι η ενότητα του κλάδου για να ολοκληρωθεί η επιτυχής μετάβαση του ΕΔΟΕΑΠ στην νέα εποχή. Είναι καταγεγραμμένη η συνεισφορά του καθένα από εμάς στην ψήφιση του Ν.4498/2017 που δίνει στον ΕΔΟΕΑΠ την δυνατότητα να καταστεί πανίσχυρος φορέας ασφάλισης για τα μέλη του και πρότυπο για το μέλλον του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας.

Κλείνω με την παρότρυνση προς την πλειοψηφία του Δ.Σ. του Οργανισμού να επικεντρωθεί το διάστημα μέχρι τις εκλογές στη διασφάλιση μια αδιάβλητης εκλογικής διαδικασίας χωρίς εκλογικούς αποκλεισμούς και να απέχει από αποφάσεις που θα υπονομεύουν το μέλλον του και θα βλάπτουν σοβαρά την υγεία, τις επικουρικές και το εφάπαξ των ασφαλισμένων του. Σε ότι με αφορά σας δηλώνω ότι δεν προτίθεμαι να νομιμοποιήσω τη λήψη εκ μέρους της πλειοψηφίας, παράνομων αποφάσεων που θα πλήττουν καίρια τα συμφέροντα του Οργανισμού και των ασφαλισμένων – μελών του.

Γκανάς Μάρκος
Πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ
Μέλος Δ.Σ. ΕΔΟΕΑΠ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

3 σχόλια:

  1. Όταν ο Μάρκος Γκανάς πήγαινε, εσείς γυρίζατε ...συντρόφια!

    Θ.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Γκανάς, ο Γκανάς, ο ..... Ο Γκανάς είναι ο κύριος με τη γραβάτα; Γιατί ο άλλος για αγρότης της Λάρισας μοιάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, αγρότης ο οποίος καλλιεργεί σίτο και τον στέλνει στους ....μυλωνάδες του να τον αλέσουν.

      Διαγραφή