Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

BBC - υπόδειγμα "ανεξάρτητου" κρατικού τηλεοπτικού φορέα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Το BBC αλλάζει τίτλο για δολοφονία
Παλαιστίνιων κατ’ εντολή του Ισραήλ



Παρεμβάσεις σε διεθνή ΜΜΕ πραγματοποιεί το Ισραήλ, ύστερα από την επίθεση που έκανε στη Γάζα, στην οποία μεταξύ άλλων σκοτώθηκε μία έγκυος γυναίκα και το μόλις ενός έτους παιδί της.

Tο Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ κατέθεσε επίσημη καταγγελία, μέσω της πρεσβείας του στο Λονδίνο, ενάντια στο BBC για τον τρόπο με τον οποίο κάλυψε την είδηση της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών, Emmanuel Nahshon, κατηγόρησε το BBC ότι δημοσιοποιεί ψέματα χρησιμοποιώντας αποπροσανατολιστικούς τίτλους, επειδή δεν ανέφερε στον τίτλο της είδησης το γεγονός ότι της ισραηλινής επίθεσης είχε προηγηθεί ρίψη ρουκετών από την παλαιστινιακή πλευρά.

Σχολιάζοντας tweet του BBC με την είδηση, ο Nahshon ζήτησε να αλλάξει άμεσα ο τίτλος. Λίγη ώρα αργότερα ο τίτλος άλλαξε και στη φράση «Αεροπορικές επιθέσεις του Ισραήλ σκοτώνουν γυναίκα και νήπιο» έγινε η προσθήκη «αφού ρουκέτες χτύπησαν το Ισραήλ».




Αυτό που δεν ανέφερε βέβαια ο Ισραηλινός αξιωματούχος είναι ότι πριν από τις επιθέσεις με ρουκέτες της Χαμάς το Ισραήλ είχε δολοφονήσει δυο μαχητές από το στρατιωτικό σκέλος της οργάνωσης. Σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους και την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, η δολοφονία των δυο Παλαιστινίων πραγματοποιήθηκε καθώς το Ισραήλ μπέρδεψε μια στρατιωτική άσκηση της Χαμάς με επίθεση εναντίον του.

Στο παρελθόν το Ισραήλ είχε απαιτήσει και είχε πετύχει από το BBC να μην χρησιμοποιεί τη λέξη «δολοφονίες» (murder) για το θάνατο Παλαιστινίων από ισραηλινές επιθέσεις.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου