Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Απρόβλεπτο φθινόπωρο με απλήρωτους και απολύσεις

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Συσκέψεις επί συσκέψεων στις εφημερίδες 


Εν αναμονή «Ζούγκλας» και «Απογευματινής» 

Επιστρέφουν σιγά σιγά οι αδειούχοι στα μιντιακά «μαγαζιά» και στις εφημερίδες που δεν κέρδισαν - αν δεν έχασαν κιόλας - ούτε ένα φύλλο τον καυτό μήνα Αύγουστο.

**** 

Το "μήνυμα" είναι ότι ο κόσμος δυστυχώς έχει γυρίσει την πλάτη στις εφημερίδες και..
δεν τις αγοράζει ακόμη και όταν είναι χαλαρός και απολαμβάνει τα μπάνια του.

**** 

Ξεκίνησαν και συσκέψεις στα "μαγαζιά" που βάλλονται πανταχόθεν εν όψει του Φθινοπώρου που διαγράφεται δύσκολο και απρόβλεπτο, είτε λόγω των πάσης φύσεως περικοπών, είτε λόγω επικείμενων νέων εκδόσεων που θα έρθουν (αν και όταν) για να φάνε τις σάρκες των ήδη υπαρχόντων - είπαμε οι νέοι αναγνώστες μας τελείωσαν.

****

Στον πρώην ΔΟΛ (νυν ΔΟΜ) δεν έχει κοπάσει η αναστάτωση ενώ υπάρχει κατήφεια και μουρμούρα μετά τις τελευταίες απολύσεις - αυτόπτης μάρτυς μας έλεγε ότι πλέον οι εργαζόμενοι δεν σκάνε ούτε ένα χαμόγελο στους διαδρόμους.

**** 

Κάτι παρόμοιο (γκρίνια και μουρμούρα) συμβαίνει σχεδόν σε όλα τα «μαγαζιά» με απλήρωτους εργαζόμενους ενώ και στο συγκρότημα Φιλιππάκη (δημοκρατία, Espressso κλπ) το προσωπικό, μετά την ένταξη στον εξωδικαστικό συμβιβασμό, περιμένει να μάθει σε πόσες δόσεις θα πάρει τα χρήματα που του οφείλει η επιχείρηση.

****

Ακόμη και εφημερίδες, που φαίνεται πως δεν έχουν πρόβλημα, καθυστερούν τουλάχιστον έναν μήνα την εξόφληση των δεδουλευμένων ενώ κάποιοι εργοδότες δεν έχουν καταβάλει ακόμη το επίδομα αδείας στους εργαζόμενους. 

**** 

Από τις ελάχιστες εξαιρέσεις ο Ηλίας Λιβάνης, στην κυριακάτικη εφημερίδα «Νέα Σελίδα», που χθες Τρίτη πλήρωσε και τον έναν μισθό που χρώσταγε, οπότε άπασες και άπαντες εξωφλήθηκαν πλήρως.

****

Την ίδια ώρα η πιάτσα των εκατοντάδων ανέργων στο χώρο των μίντια, αγωνιά για το τι θα κάνει ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος με την κυριακάτικη "Ζούγκλα" (επιθυμεί διακαώς να την βγάλει στα περίπτερα) ενώ όλοι διερωτώνται για το που βρίσκεται το πλάνο της νέας "Απογευματινής" και το ημερήσιο φύλλο που σχεδιάζει να εκδώσει ο Χρίστος Μουλίνος.
---
zoornalistas
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου