Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

Ο Σάτυρος των media γράφει...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Εκκαθαριστικό στο σωματείο

Οι Τσαλαπαταίοι από παλιά αυτό επιδίωκαν.

Να μετατρέψουν το Σωματείο των δημοσιογράφων σε κλειστή επαγγελματική λέσχη μπουρδολογίας των "επαϊόντων" και των συνταξιούχων. Το πετυχαίνουν σήμερα. Με την υπογραφή της επίσημης παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ η οποία διοικεί την ΕΣΗΕΑ παρέα με αυτούς που κατηγορούσαν λίγο παλαιότερα ως τους πιο φανατικούς μνημονιακούς στον χώρο μας.

Για την έκδοση νέας επαγγελματικής ταυτότητας απαιτείται το εκκαθαριστικό των δημοσιογράφων. Σε ποιο συνδικάτο του πλανήτη συνδέεται το εισόδημα με την συνδικαλιστική ιδιότητα; Τι είναι η διοίκηση ενός σωματείου; Εφορία ή ΣΔΟΕ;

Αλλά, αφού η διοίκηση Αντωνιάδου - Καπάκου ζητά τα εκκαθαριστικά των συντακτών, ο "Σάτυρος" δημοσίως τους προκαλεί:

Να δοθούν στην δημοσιότητα τα εκκαθαριστικά όλων των δημοσιογράφων.
---
Τι δεν "έπιασε" το Documento

Τον στρίμωξε πάλι τον Μητσοτάκη.

Φαντάζεστε ο Τσίπρας μαζί με την Μπέττυ να "συλλαμβάνονταν" στο ελικόπτερο ενός οιοδήποτε επιχειρηματία; Δεν τους γλύτωνε ούτε ο Νιαγάρας.

Αυτόν που δεν στρίμωξε, είναι ο Κυριακού. Γιατί παρουσίασε αντεστραμμένα το βασικό θέμα του ραντεβού τους στο Πόρτο Χέλι. Για αυτό είμαστε εμείς εδώ. Για να αποκαλύψουμε την Πέμπτη τι ζήτησε ο Κυριακού στον Μητσοτάκη και τι προσέφερε ως αντάλλαγμα.

Ας διαβάσει το ρεπορτάζ προσεκτικά και ο golden Πάνος της Forthnet.
---
Αυτή ήταν
η τραγική εποχή
των ΣαμαροΒενιζέλων

Προσέξτε τι έκαναν.

Οι οπαδοί της επιχειρηματικότητας και του ιδιωτικού τομέα. Φόρτωσαν όλα τα βάρη (όχι μόνο φορολογικά) στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και μηδένισαν την επιβάρυνση για τα κανάλια των φίλων τους των ολιγαρχών (νταβατζήδες τους αποκαλούσε ο Καραμανλής). Ενώ οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας πλήρωσαν στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών 361,7 εκατ. ευρώ στον διαγωνισμό για το φάσμα των 800 ΜΗz (ψηφιακό μέρισμα), τα κανάλια όλα μαζί έδωσαν 8,8 εκατομμύρια στον πλειστηριασμό του ψηφιακού τηλεοπτικού φάσματος. Δηλαδή για το σύνολο των τηλεοπτικών συχνοτήτων που δόθηκαν από την ΕΕΤΤ στην Digea το 2014 -στην δική τους Digea- οι καναλάρχες πλήρωσαν αυτά τα ψίχουλα.

Το σκάνδαλο έχει και συνέχεια. Στις εταιρείες κινητής για τα 372 εκατ. δεν δόθηκαν τόσες δόσεις όσες δόθηκαν στα κανάλια. Οι καναλάρχες θα εξοφλήσουν την ΕΕΤΤ το 2029 καταβάλλοντας μέχρι τότε άλλα 7,4 εκατομμύρια.

Αυτοί μας μιλούν σήμερα για την οικονομία και την ανάπτυξη στην χώρα.
---
Κατήργησαν τον Δεκαπενταύγουστο

Το πέτυχαν κι αυτό.

Τα έφεραν έτσι, τα έφεραν αλλιώς, τελικώς κυκλοφόρησαν ανήμερα της Κοίμησης της Θεοτόκου οι αθλητικές εφημερίδες. Ο "Σάτυρος" και όλος ο δημοσιογραφικός κόσμος γνωρίζει ότι δεκαετίες ο Δεκαπενταύγουστος αποτελεί αργία και για εμάς τους δημοσιογράφους. Ε, με την ασαφή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, καταργήθηκε η αργία.

Όπως το πάτε θα καταργήσετε και τα Χριστούγεννα.
---
ΕΣΗΕΑ: Φοβούνται τα παλικάρια;

Όταν ακούν για Μελισσανίδη και Μαρινάκη, τα... κάνουν πάνω τους.

Στάσεις εργασίας -και ορθώς έπραξαν, για να μην παρεξηγηθεί ο "Σάτυρος"- στον ανώδυνο Κυριακού και στον κυριλέ Τζίγκερ. Για το λεπίδι που έριξε καλοκαιριάτικα ο κ. Μαρινάκης στα δικά του Μέσα Ενημέρωσης, η απάντηση των παλικαριών της ΕΣΗΕΑ ήταν ευχολόγια. Πάλι καλά που έβγαλαν ανακοίνωση. Φυσικά η ανακοίνωση ήταν για γέλια και για κλάματα.

Γι’ αυτό δεν ασχολείται ο δημοσιογραφικός κόσμος με το απολίθωμα που λέγεται ΕΣΗΕΑ.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου