Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Μεγάλα τα οικονομικά «ζόρια» για τα κανάλια του Βίκτορα Ρέστη

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Στο άρθρο 106β το Rise,
στον εξωδικαστικό συμβιβασμό το NickelodeonΤο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας «Ραδιοτηλεόραση Πειραιάς Α.Ε.» θα επικυρώσει, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την απόφαση για την υπαγωγή του καναλιού στις διατάξεις του άρθρου 106β του πτωχευτικού κώδικα, μαζί με την επικύρωση του σχεδίου για την εξυγίανσή του και την υπογραφή συμφωνίας με τους πιστωτές. Ομοίως και το αντίστοιχο διοικητικό συμβούλιο της «Τηλεκίνηση Ανώνυμος Ραδιοτηλεοπτική Κινηματογραφική Διαφημιστική και Εκδοτική Εταιρεία» που με τη σειρά της προσφεύγει, τον ίδιο μήνα, στον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό για να ανασταλούν τα μέτρα εκτέλεσης που έχουν επιβληθεί σε βάρος της.


Σύμφωνα, τώρα, με τους ισολογισμούς του 2017, τους τελευταίους δηλαδή των δύο εταιριών, το Rise έχει συνολικές ζημίες που αγγίζουν τα 10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στο Nickelodeon είχαν δεσμευτεί οι τραπεζικοί λογαριασμοί του και είχε δοθεί εντολή για αναγκαστική κατάσχεση, πριν δύο χρόνια, μέτρα τα οποία ανεστάλησαν πριν μερικούς μήνες. Πρόσφατα, ο Βίκτορας Ρέστης πούλησε σε τρίτο πρόσωπο τα μερίδια που κατείχε στο Rise TV (98,29%). Ο μόνος που φαίνεται να «γλιτώνει» τις περιπέτειες είναι ο Music 89.2, στον οποίο προαναγγέλθηκε επίσης για τον Σεπτέμβριο αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 220.000 ευρώ.

Επιπλέον, σε όλα σχεδόν τα ΜΜΕ του Βίκτορα Ρέστη (Rise, rise.gr, Nickelodeon, Music 89.2 κ.ά.) αποφασίστηκε η «χορήγηση άδειας στα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων και σε Διευθυντές ώστε να μετέχουν σε Διοικητικά Συμβούλια θυγατρικών ή συνδεδεμένων με αυτές εταιρίες ή και ανταγωνιστικά μέσα», βάσει νόμου.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου