Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Επειδή θα ξεχάσουμε και τη δημοσιογραφία που ξέρουμε...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


του Δημήτρη Τερζή

Χθες ο Ελεύθερος Τύπος είχε πρωτοσέλιδο θέμα ένα SMS που στάλθηκε, σύμφωνα με την εφημερίδα, από την κυβέρνηση προς τους βουλευτές αναφορικά με το πως θα διαχειριστούν επικοινωνιακά την καταστροφή στο Μάτι


Στις σελίδες του ρεπορτάζ δεν υπήρχε ΚΑΜΙΑ απόδειξη SMS. Υπήρχε ένα γράφημα που θα μπορούσε να φτιάξει ο οποιοσδήποτε γραφίστας και μέσα οι υποτιθέμενες «εντολές» που θα μπορούσε να τις έχει γράψει επίσης ο οποιοσδήποτε, δημοσιογράφος ή μη.

ΑΠΟΔΕΙΞΗ για το SMS ή για το γεγονός πως στάλθηκε από την κυβέρνηση ΔΕΝ υπήρχε.

Σήμερα, περίμενα να δω τις αποδείξεις, ειδικά μετά τη χθεσινή διάψευση της κυβέρνησης. ΔΕΝ είδα. Αντίθετα είδα μια αόριστη άποψη-απάντηση που καταλήγει ως εξής: 

«Ο «Ελεύθερος Τύπος» εμμένει στην ορθότητα του ρεπορτάζ του σχετικά με το SMS. Το μήνυμα εστάλη την 1η Αυγούστου σε υπουργούς, βουλευτές και κομματικούς αξιωματούχους, ενώ εν πολλοίς περιέχει τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούσαν δημοσίως τις προηγούμενες ημέρες τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Το γνωρίζουν αυτό και οι δεκάδες μάρτυρες – παραλήπτες του SMS. Ας ανοίξουν τα τηλέφωνα του επιτελείου του Μαξίμου για να δούμε ποιος και πότε έχει κάνει την αποστολή των ομαδικών SMS».

Συνάδελφοι συγγνώμη, αλλά αυτό ΔΕΝ είναι ρεπορτάζ και αυτό ΔΕΝ είναι απάντηση.
Είναι σκέτο παπατζιλίκι. Και είστε απόλυτα εκτεθειμένοι.

(από ανάρτηση του δημοσιογράφου στο fb)
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου