Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Μπάλα με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου

*
Ανασυγκρότηση
***
*

52 εκατ. ευρώ
θα πληρώσει η ΕΡΤ
για επτά ομάδες!


Μεγαλώνει ο λογαριασμός των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για την ΕΡΤ. Ο προϋπολογισμός του εγχειρήματος επανεισόδου στο επισφαλές πεδίο των αθλητικών δικαιωμάτων περιορισμένου αριθμού ομάδων της Super League θα πλησιάζει τα 52 εκατ. ευρώ στη διετία. Τα στοιχεία προκύπτουν από την απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Νίκος Παππάς.

Αναλυτικά το ποσό που ζητείται ανέρχεται σε 51.715.110 ευρώ για τα έτη 2019 και 2020. Από τα στοιχεία που ως τώρα υπάρχουν δεν διευκρινίζεται αν και τα 10 εκατ. ευρώ του 2018 προστίθενται στο κόστος. Από το ποσό των 51.715.110 ευρώ ποσό 45.609.171 θα κατευθυνθεί στην απόκτηση των αθλητικών δικαιωμάτων των επτά ομάδων. Για το οικονομικό έτος 2019 το ποσό θα φτάσει τα 24.453.171 ευρώ, ενώ το 2020 θα δαπανηθούν 21.156.000 ευρώ.

Το κόστος μεταδόσεων των αγώνων της Super League θα ανέλθει σε 4.206.259 ευρώ, το οποίο είναι σημαντικό ποσό για τη συγκεκριμένη αγορά της παραγωγής των ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων. Τέλος, η Super League θα πάρει 1.899.680 ευρώ από την ΕΡΤ σε μορφή χορηγίας.

Ποιοι πήραν την απόφαση για τα ποσά

Το ΔΣ της ΕΡΤ έδωσε κατά πλειοψηφία θετική ψήφο για την υπογραφή προσυμφώνου συνεργασίας με τις επτά «άστεγες» ομάδες. Στη συνεδρίαση παρέστησαν και ψήφισαν θετικά ο πρόεδρος Χρήστος Λεοντής, ο διευθύνων σύμβουλος Βασίλης Κωστόπουλος, η Κατερίνα Τσατσαρώνη και ο Αριστοτέλης Μεταξάς (ψήφος με επιφύλαξη). Απουσίασε και δεν έλαβε μέρος στην ψηφοφορία ο Γιώργος Θαλασσινός, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Παρέστησαν, επίσης, στο ΔΣ ο Βαγγέλης Λουριδάς (γενικός διευθυντής Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών), ο Βασίλης Πατσιαντός (προϊστάμενος της Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών), ο Γιώργος Λυκουρόπουλος (διευθυντής του τομέα Αθλητικής Ενημέρωσης) και η Ελισάβετ Βιδάλη – Κελαγιάννη (γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου).

Το ΔΣ εξουσιοδότησε τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ να υπογράψει το προσύμφωνο συνεργασίας. Επίσης, για να υπάρχει και πολιτική κάλυψη κατά την υπογραφή της σύμβασης, το ΔΣ της ΕΡΤ εξουσιοδότησε τον διευθύνοντα σύμβουλο προκειμένου να υποβάλει αίτημα στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής για την ένταξη στην ημερήσια διάταξη και λήψη απόφασης για την υπογραφή της συμφωνίας στη γενική συνέλευση του μετόχου που έχει προγραμματιστεί για τις 3 Σεπτεμβρίου καθώς και για την απόκτηση των δικαιωμάτων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων μπάσκετ, χάντμπολ, βόλεϊ και πόλο.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου