Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Αιχμές από και προς τα ΜΜΕ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


@ Πάλι καλά που δεν ζει “ο Λέοντας των Νέων” για να δει την πρωτοσέλιδη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην εφημερίδα που κάποτε θεωρείτο η καλύτερη στον ελληνικό Τύπο.

@ Τα πρωτοσέλιδα
του μίσους από μεγάλες εφημερίδες, επέστρεψαν. Θυμίζουν τις εποχές που οι εφημερίδες της ΝΔ εξαπέλυαν σκληρές επιθέσεις εναντίον του Ανδρέα Παπανδρέου, σε μια σύγκρουση άνευ ορίων

@ Τώρα επιτίθενται στην αριστερά οι (πρώην) εφημερίδες της δημοκρατικής παράταξης.

@ Το μαύρο μέτωπο στην ΕΡΤ, αποκαλύφθηκε.

@ Την προσέγγιση ετερόκλητων δυνάμεων, εκείνων που προκάλεσαν το λουκέτο και εκείνων που έλαβαν μέρος στο άνοιγμα της ΕΡΤ

@ Όχι, τίποτα άλλο, αλλά κάποιοι μας ειρωνεύονταν και σε ανακοινώσεις.

@ Θυμίζουμε πως η προηγούμενη φορά που έγινε “αξιολόγηση” στο δημόσιο, επί Σαμαρά, πραγματοποιήθηκαν 150.000 απολύσεις. Να μην ξεχνιόμαστε.

@ Ορισμένα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για να αποκωδικοποιήσετε τις εξελίξεις στην ΕΡΤ.

@ Την περίοδο του Κώστα Καραμανλή, η ευθύνη λειτουργίας της ΕΡΤ ήταν στον Θόδωρο Ρουσόπουλο και πρόεδρος- διευθύνων σύμβουλος ήταν ο Χρήστος Παναγόπουλος.

@ Απέναντί του βρέθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης με διαρκείς καταγγελίες για τη λειτουργία της ΕΡΤ.

@ Τα τρία πορίσματα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης (είχε προηγηθεί ένα ακόμη για τη διοίκηση Παναγόπουλου) συγκρότησαν τη βάση για την παραπομπή ορισμένων σημαντικών υποθέσεων στη δικαιοσύνη. Για άλλες υπήρξαν καταδίκες και για άλλες αθωώσεις.

@ Στα πορίσματα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης αποτυπώθηκε το μέγεθος του “πάρτι”. Στελέχη της ΕΡΤ, επί ΝΔ, έπαιρναν μπόνους διότι διοργάνωναν πάρτι και γιορτές. Οι δε μισθοί τους, ήταν στα ύψη.

@ Ένα παράδειγμα για να καταλάβετε. Πρώην ανώτατο στέλεχος της ΕΡΤ, από το (πρώην) Καραμανλικό μέτωπο σημερινός υβριστής του Α. Τσίπρα, έλαβε σε μπόνους 17.000 ευρώ.

@ Επίσης, διάφοροι έγκριτοι δημοσιογράφοι πληρώνονταν χωρίς να υπάρχει αύριο.

@ Φυσικά και στο “πάρτι της ΕΡΤ” δεν έλαβαν μέρος μόνα πρόσωπα από τη ΝΔ. Για να υπάρχει σιωπή χρήματα διατέθηκαν και προς άλλες πλευρές του πολιτικού φάσματος στην ΕΡΤ.

@ Οι αποκαλύψεις δεν συγχωρέθηκαν από το σύστημα που διοίκησε την ΕΡΤ και οι προεκτάσεις του σήμερα φτάνουν, σε ποδόσφαιρο, Digea και διάφορα sites με επιθέσεις που συνεχίζονται με κάθε ευκαιρία.

@ Είναι τέτοια η σφοδρότητα της επερχόμενης σύγκρουσης που το γραφείο Τύπου της ΝΔ στο σημείο, να προαναγγέλλει την απόλυση του Π. Καλφαγιάννη, των υποστηρικτών του και των συμβασιούχων που θα προσληφθούν (αν γίνει αυτό).

@ Είναι προφανές πως η ΝΔ κάτι φοβάται από τη φαρέτρα των αποκαλύψεων που υπάρχουν για την ΕΡΤ.

@ Όσοι έστειλαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στη συνάντηση δεν τον προστάτεψαν. Το γεγονός ότι ήταν είδε τους πρώην συνομιλητές του ΣΥΡΙΖΑ που δηλώνουν πως είναι πρόθυμοι να αλλάξουν στρατόπεδο, δεν τους καθιστά αξιόπιστους.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου