*
Ανασυγκρότηση
***
*
Παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην εκτυπωτική μονάδα «Ιρις», που ανήκε κατά 50% στον ΔΟΛ του Σταύρου Ψυχάρη και κατά 50% στην «Πήγασος» του Φώτη Μπόμπολα.
Η εταιρεία βγήκε σε πλειστηριασμό, κάποιοι εργαζόμενοι αποχώρησαν αλλά και κάποιοι παρέμειναν στα πόστα τους και εργάζονται κανονικά. Με μία... μικρή λεπτομέρεια: πληρώνονται κάτι λίγα ως έναντι για τον μισθό τους.
Ενας από αυτούς, ο Κωνσταντίνος Καγκέλης (που έχει πάρει μόλις 1.600 ευρώ από τον Απρίλιο του 2017 μέχρι και σήμερα) προχώρησε σε καταγγελία στην υπουργό Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου.
*
Κάποιος να δώσει λύση στο πρόβλημά τους
Η εταιρεία βγήκε σε πλειστηριασμό, κάποιοι εργαζόμενοι αποχώρησαν αλλά και κάποιοι παρέμειναν στα πόστα τους και εργάζονται κανονικά. Με μία... μικρή λεπτομέρεια: πληρώνονται κάτι λίγα ως έναντι για τον μισθό τους.
Ενας από αυτούς, ο Κωνσταντίνος Καγκέλης (που έχει πάρει μόλις 1.600 ευρώ από τον Απρίλιο του 2017 μέχρι και σήμερα) προχώρησε σε καταγγελία στην υπουργό Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου.
Θα τους ακούσει άραγε κανένας αυτούς τους ανθρώπους να δώσει μια λύση στο πρόβλημά τους;
*
---
Δημ. Καν. (ΕφΣυν)
---*
Άπαξ και οι απλήρωτοι μισθοί φτάσουν ή ξεπεράσουν τους τρεις δεν υπάρχει επιστροφή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαθών
Να τα δωσει ο νιονιος απο την τσεπη του τοσα εφαγε
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα πάμε τώρα στη μεγαλύτερη εκτυπωτική μονάδα των Βαλκανίων. Εκεί η γραμμή των μεγαλοστελεχών με τα πολλά πτυχία ήταν: σπάμε τις τιμές της αγοράς και μαζεύουμε το 80% των εντύπων προς εκτύπωση. Δυστυχώς, όμως, ο λογαριασμός με αυτές τις ...προσφορές ήταν πάντα μείον. Η λύση που έδωσαν τα μεγάλα μυαλά, με τη σύμφωνη ...σιωπή των τραπεζιτών γνωστή: παρουσιάζουμε τζίρους -όχι κέρδη- προκειμένου να πάρουμε θαλασσοδάνεια για να μπορέσει να ...λειτουργήσει η επιχείρηση. Αυτό διδάσκεται μόνο στα μεταπτυχιακά έτη. Η κατάληξη γνωστή για τη μεγαλύτερη εκτυπωτική μονάδα. Μεγαλοστελέχη και ιδιοκτήτες έφαγαν καλά. Οι πολλοί, ως συνήθως, έμειναν στο δρόμο απλήρωτοι και χωρίς αποζημιώσεις
ΑπάντησηΔιαγραφήΜετά τον άγονο διαγωνισμό για την εταιρεία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΖητείται ή μάλλον απαιτείται εισαγγελέας για να διαλευκανθεί το σκάνδαλο. Διότι με σκάνδαλο έχουμε να κάνουμε. Μια εταιρεία, η μεγαλύτερη εκτυπωτική μονάδα στα Βαλκάνια, με 100 πελάτες, με μετόχους τους κυρίαρχους του παλαιού καθεστώτος (Ψυχάρης-Μπόμπολας), και έπεσε έξω. Φαλίρισε. Θυμίζει Μαρινόπουλο. Λίγο δύσκολο να χρεοκοπήσει μια τέτοια εταιρεία, αλλά, τα κατάφερε. Χρεοκόπησε. Και έχει φάει πολλά λεφτά. Από τα ταμεία, από τους εργαζόμενους, πιθανολογούμαι από το δημόσιο.
Ζητείται εισαγγελέας για τον Κατσαούνη, την Γουλανδρή και τα άλλα παιδιά. Και για τα αφεντικά τους φυσικά.
---
Ολόκληρη χώρα χρεοκόπησε και κανένας εισαγγελέας δεν συγκινήθηκε. Ο υιός Ψυχάρης με περίσσιο θράσος παραδέχτηκε ότι τα θαλασσοδάνεια που ελάμβανε ήταν με εγγύηση αέρα και δεν τον άγγιξε κανείς. Με την Ιριδα θα ασχοληθεί η Δικαιοσύνη; Το σύστημα υπάρχει για να υπηρετείται όχι για να ελέγχεται και να του αποδίδονται ευθύνες. Γι αυτό και το σύστημα φροντίζει ώστε κάποιες ....κοινωνικές ομάδες να πληρώνονται κανονικά και χωρίς να γίνονται μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ Εταιρεία απο τον Οκτώβρη του 17 εως και σήμερα δεν κολλαει ενσημα και δεν την πειραζει κανεις ζητω το κρατος ζήτω το εθνος καλα Χριστούγεννα
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπο τον Οκτώβρη του 17 δεν κολλαει ενσημα και λειτουργει κανονικα παρα τις καταγγελίες στο ικα.ελλας το μεγαλείο σου
ΑπάντησηΔιαγραφήεφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, όταν ολοκληρωθεί και με τη δικαστική επικύρωση η διαδικασία του πλειστηριασμού του ΔΟΛ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑποτέλεσμα αυτού του ντόμινο είναι οι εργαζόμενοι να παραμένουν απλήρωτοι από τον Μάρτιο.
Στο διάστημα που το management της επιχείρησης βρισκόταν ακόμα στα χέρια του Φώτη Μπόµπολα και λίγες μέρες αφότου η διαχείριση του ΔΟΛ περιήλθε στις τράπεζες, διευθυντές της «Εκτυπώσεις Ίρις Α.Ε.Β.Ε» έβαλαν σε εφαρμογή το μεγάλο κόλπο.
Αρχής γενομένης από τον γενικό διευθυντή, τα διευθυντικά στελέχη απέλυσαν τους εαυτούς τους, εισέπραξαν τις... νόμιμες αποζημιώσεις τους και τα όποια δεδουλευμένα τους οφείλονταν και επαναπροσλήφθηκαν.
Συγκεκριμένα, ο γενικός διευθυντής κάνει την αρχή στις 10 Απριλίου, απολύοντας τον εαυτό του για να τον επαναπροσλάβει την επομένη, 11 Απριλίου, αφού πρώτα εισπράξει ως αποζημίωση το ποσό των 75.000 ευρώ. Ακολουθεί την ίδια τακτική ο οικονομικός διευθυντής και άλλα επτά ακόμα διευθυντικά στελέχη. Στο διάστημα από 10 Απριλίου έως και 25 του ίδιου μήνα -και ενώ δεν καταβάλλονται οι μισθοί στους εργαζόμενους της επιχείρησης- τα διευθυντικά στελέχη μοιράζονται συνολικά το ποσό των 430.000 ευρώ σε αποζημιώσεις.
Ουσιαστικά οι διευθυντές αυτοί -εν αγνοία άραγε του κ. Μπόμπολα που ήταν αυτό το διάστημα πρόεδρος του Δ.Σ.;- τορπιλίζουν τη λειτουργία του εργοστασίου, βάζοντας στο χέρι το κεφάλαιο κίνησης και μισθοδοσίας.