Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Αιχμές από και προς τα ΜΜΕ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


@ Σημαντικές ανακατατάξεις αναμένονται το επόμενο διάστημα στα ΜΜΕ. Η κυοφορούμενη συμμαχία σε συναφές πεδίο των ΜΜΕ θα αλλάξει αναπόφευκτα και τις ισορροπίες μεταξύ των επιχειρηματιών στον κρίσιμο τομέα των ΜΜΕ. Στις αρχές του μήνα όλα αυτά.

@ Η ΝΔ δεν έβγαλε καμία ανακοίνωση για την επιστροφή της ΕΡΤ στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Περίεργη δεν είναι η σιωπή;

@ Στην ΕΡΤ, με μετάταξη από τη ΓΓΕΕ, ο έμπειρος σπορτκάστερ Γιάννης Καραλής

@ Και στον επίλογο: Ζημία πολλών εκατομμυρίων ευρώ βγάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα των ελεγκτών για το λουκέτο στην ΕΡΤ από την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Θα πρέπει να το συνυπογράψουν οι συναρμόδιοι υπουργοί και να πάρει τον δρόμο του.

@ Στην πολιτική οι σχέσεις είναι περιστασιακές. Είναι αποτέλεσμα της συγκυρίας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παρά την σύγκρουση την εποχή της προσπάθειας αδειοδότησης επιχείρησε να έχει καλές σχέσεις με όλους.

@ Έκανε ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις με επιχειρηματίες με τους οποίους σήμερα συγκρούεται. Οι προσπάθειες αυτές δεν είχαν κάποιο θεαματικό αποτέλεσμα, όπως φαίνεται από την κατάσταση που διαμορφώθηκε.

@ Τώρα που έγιναν σχεδόν όλα τα αιτήματα αποδεκτά, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται χωρίς να έχει την υποστήριξη κάποιου μεγάλου ΜΜΕ, και έχοντας απώλειες στο μέτωπο της κοινωνίας.

@ Κοινώς η κατάσταση του 2015, με όλα τα Μέσα που ήταν εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, είναι δύσκολο να επαναληφθεί και το 2019, στις εκλογές του Μαΐου.

@ Το κυβερνητικό επιτελείο έχει μπροστά του 9 μήνες να δείξει πως έλαβε το μήνυμα της κοινωνίας.

@ Και όταν μέσω της ΕΡΤ, μοιράζονται 52 εκατ. ευρώ, είναι ανεπίτρεπτο να παραμένουν καθηλωμένες οι παραγωγές, ή να περιμένει ο κόσμος των media, πότε το υπουργείο οικονομικών θα δώσει πράσινο φως για …213 προσλήψεις 9μηνου στην ΕΡΤ.

@ Συμπτωματικά πληροφορούμαστε πως ο κρατικός τηλεοπτικός φορέας είχε προσεγγίσει τον άνθρωπο που τώρα δηλώνει πως απογοητεύτηκε από επειδή όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε κάνει άνοιγμα στην κοινωνία.

@ (Την οποία θα την κάνει με εταιρικό ελικόπτερο ο Κυριάκος, μάλλον.)

@ Η κρούση ήταν για ανοικτή συνεργασία, με το είδος της εκπομπής που θα επιθυμούσε και τα πρόσωπα που θα ήθελε μαζί του, γύρω από τον λαϊκό πολιτισμό, την κουζίνα, την τέχνη, αναγνωρίζοντας τη σημαντική γνώση που κατέχει.

@ Η απάντηση ήταν αρνητική.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου