Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

"Θα πάμε αδιάβαστοι από υπερβολική δόση γελοιότητας"...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Από το fb
του Δημήτρη Σούλτα

Ο Βαρουφάκης ή "το πρώτο εξάμηνο του 2015" έχει κοστίσει 10 δισ, μετά κόστισε 20 δισ, ξαφνικά το κόστος εκτοξεύτηκε στα 80 δισ, μετά έγινε 100 δισ, μετά απογειώθηκε στα 200 δισ, για να... πάει στα 230 δισ., να επιστρέψει στα 80 δισ., μετά να ξαναπετάξει στα 200 δισ., για να επιστρέψει στα 80 με 100 δισ.


Ανεξάρτητα από το ποια άποψη έχει κανείς για τον Βαρουφάκη, αυτά τα σκαμπανευάσματα που ξεπερνούν κάθε όριο αστειότητας, φανερώνουν πόσο σοβαροί είναι οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι, οι ίδιοι που υπαγορεύουν τις πολιτικές θα ακολουθηθούν για τον επόμενο αιώνα. Θα θεωρούσες ποτέ αξιόπιστο έναν μηχανικό αυτοκινήτων, αν του πήγαινες το αυτοκίνητο με ζημιά θα εκτιμούσε ότι η ζημιά είναι από 20 έως 450 ευρώ; Θα θεωρούσες σοβαρό κάποιον που σου πουλά ένα ρούχο και προσδιορίζει την τιμή του από 10 έως 250 ευρώ; Θα έδινες σε κάποιον το σπίτι σου να το ανακαινίσει αν σου έλεγε ότι θα σου κοστίσει πάνω κάτω 1.000 ευρώ, ίσως και 8.000, ίσως και 20 χιλιάρικα; Όχι βέβαια. Θα τον θεωρούσες τσαρλατάνο. 

Σκέψου ότι αυτοί οι "ειδικοί", αυτοί οι σώφρονες, έχτισαν το 2010 ένα πρόγραμμα το οποίο δεν έπεσε μέσα ούτε σε μία πρόβλεψη, έγιναν εμμονικοί με τη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων και την μείωση των βασικών μισθών με το επιχείρημα ότι η χώρα θα γινόταν ανταγωνιστική και θα έτρεχαν οι επενδυτές να προσφέρουν δουλειές, ζήτησαν από την αρχή και συνεχίζουν να ζητούν υπερπλεονάσμαστα, τα οποία ακόμα και ένα πρωτοετής των Οικονομικών γνωρίζει ότι λειτουργούν καταστροφικά για μία χώρα που έχασε πάνω από το 1/4 του ΑΕΠ και προσδοκά ανάπτυξη. Οι πολιτικές που επέβαλαν για την επόμενη πεντηκονταετία και ψηφίστηκαν από συνολικά 6 ελληνικά πολιτικά κόμματα οδηγούν στον αφανισμό τουλάχιστον το 1/3 του πληθυσμού (αν θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι). Δεν είναι απλώς αναποτελεσματικοί (που όταν προσπαθούν να λύσουν ένα πρόβλημα δημιουργούν τρία νέα), δεν είναι μόνο εμμονικοί, είναι γελοίοι και μάλιστα το επιδεικνύουν με περηφάνεια.

Δεν είναι μόνο το ελληνικό πολιτικό προσωπικό ανεπαρκές, είναι και όλοι αυτοί οι χαρτογιακάδες που πουλάνε "λύσεις" όταν αδυνατούν να χωρίσουν δύο γαϊδουριών άχυρα, που δεν μπορούν να προβλέψουν ούτε σε πόση ώρα είναι μεσάνυχτα. 

Θα πάμε αδιάβαστοι από υπερβολική δόση γελοιότητας
(Η δήλωση που αναρτώ είναι του 2016, όταν το "κόστος" δεν είχε καταπιεί φαρίνα και ήταν ακόμα στα 10 δισ.)
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου