Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Σε δύο ομάδες έχει χωριστεί το προσωπικό της ΕΡΤ

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Απολύσεις θα φέρει η μείωση
του ανταποδοτικού στην ΕΡΤ


Εκεί οδηγεί η προαναγγελία του Μητσοτάκη

Άγνωστο το μέλλον της ΕΡΤ στην περίπτωση που επιστρέψει η ΝΔ στα πράγματα. Παρά τη δήλωση του Κυριακού Μητσοτάκη περί αξιολόγησης των προσώπων και το «όχι» σε απολύσεις, κατά τη συνάντησή με του με την Ένωση Εργαζομένων ΕΡΤ, η θέση για μείωση του ανταποδοτικού τέλους από 3 ευρώ στο 1,50 ευρώ τον μήνα θα σημάνει απώλεια εσόδων, με συνέπεια τις απολύσεις.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ επιτέθηκε ανοικτά στον Μητσοτάκη και του θύμισε μία προ τριμήνου δήλωσή του σε ραδιοφωνικούς σταθμούς στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα είχε πει: «Το τέλος υπέρ της ΕΡΤ θα μειωθεί στο μισό και θα προσαρμοστεί σε αυτόν ο προϋπολογισμός. Αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να λειτουργήσει με λιγότερο προσωπικό…». Υπενθυμίζεται πως η στήλη είχε αναφερθεί εκτενώς στον σχεδιασμό της ΝΔ αναφορικά με τις απολύσεις στην ΕΡΤ, χωρίς να υπάρχει διάψευση.

Στο μεταξύ, στο Ραδιομέγαρο λειτουργεί μια ετερόκλητη συμμαχία προσώπων, που απαρτίζεται από ανθρώπους που συνεργάστηκαν για να βγουν στον αέρα η ΔΤ και η ΔΡ και αργότερα η ΝΕΡΙΤ, πρόσωπα που την περίοδο εκείνη υποστήριζαν τον ΣΥΡΙΖΑ, που συνέβαλαν στο άνοιγμα της ΕΡΤ και κάποιοι από τους νεοπροσληφθέντες συμβούλους! Τους ενώνει τώρα η έχθρα προς τη διοίκηση, οι επιλογές που έκανε ο Νίκος Παππάς, με το υποτυπώδες άνοιγμα στην ΠΟΣΠΕΡΤ, και η προσδοκία πως εντός εννέα μηνών θα επιστρέψει η ΝΔ στην εξουσία.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου