Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Αιχμές από και προς τα ΜΜΕ

*
Ανασυγκρότηση
***
*


@ Για το κύμα των απολύσεων στο ΔΟΛ εγκαίρως η στήλη, σας είχε ενημερώσει. Δυστυχώς θα συνεχιστεί.

@ Ακολουθεί η διανομή Τύπου. Δυστυχώς, έχουν γίνει κι εκεί λανθασμένες επιλογές και όπως φαίνεται θα μπουν οι εφημερίδες σε νέες περιπέτειες με αποτέλεσμα η κατά μόνας διανομή κάθε φύλλου, να μην μπορεί πλέον να αποκλειστεί από τα ενδεχόμενα.

@ Σχεδόν έτοιμο είναι το σχέδιο ενίσχυσης του Τύπου, αλλά υπάρχουν υπουργοί που δεν υπογράφουν!

@ Ορισμένοι μάλλον θέλουν να δουν και άλλα λουκέτα.

@ Μαθαίνουμε πως ο «εθνικός προμηθευτής τηλεοπτικών δικαιωμάτων» επέστρεψε στα παλιά του λημέρια και τσίμπησε μία σύμβαση.

@ Και αν δεν μαθαίνεις (από τα λάθη), τότε παθαίνεις.

@ Πρώην ανώτατο στέλεχος της ΕΡΤ, που καταδικάστηκε για την πρόκληση ζημίας στο Ελληνικό Δημόσιο και επαναπροσλήφθηκε στον φορέα το 2015 (!), είχε λάβει και μπόνους για την προσφορά του επί εποχής Χρήστου Παναγόπουλου.

@ Ο λανθασμένος σχεδιασμός του προηγούμενου Καλοκαιριού με την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του ΔΟΛ και των τίτλων του Πήγασου, οδήγησε σε επιλογές που σήμερα οι επιχειρηματίες που έχουν εμπλακεί τις βρίσκουν μπροστά τους.

@ Φυσικά, τόσο "Το Βήμα" όσο και "Τα Νέα" έχουν ακόμη προοπτικές. Η πρώτη εφημερίδα έδειξε έγκαιρα πως μέσα στο πρώτο εξάμηνο μπορούσε να συνέλθει, όπως και αρχικά έγινε.

@ Οι επιλογές που έγιναν στη συνέχεια, αποδυνάμωσαν και τα δύο φύλλα σε σημείο που να μην είναι ευδιάκριτη η ταυτότητά τους, όταν βρίσκονται στο περίπτερο με τα άλλα φύλλα του ομίλου.

@ Είναι άλλη δουλειά η μάχη εναντίον μιας κυβέρνησης και η προεκλογική καμπάνια των δημοσιογράφων της και άλλο η απήχηση των εφημερίδων.

@ Η κυβέρνηση υπέστη μια επικοινωνιακή πανωλεθρία, με τους χειρισμούς που ξεκίνησαν το βράδυ της καταστροφής από την πυρκαγιά στο Μάτι ως και σήμερα.

@ Η χρήση της κάμερας σε σύσκεψη υπό την παρουσία του Πρωθυπουργού, η απουσία σοβαρής διπλωματικής απάντηση στην πρόκληση που προκάλεσε το εμπάργκο, η συνέντευξη Τύπου, υπουργών και αρχηγών ΕΛΑΣ και Πυροσβεστικής, προκάλεσαν περισσότερα ερωτήματα από τις απαντήσεις που φιλοδοξούσαν να δώσουν.

@ Η επικοινωνία, χωρίς πολιτική, δεν παράγει τίποτα περισσότερα από το κενό.

@ Ο ανασχεδιασμός της επικοινωνιακής πολιτικής είναι επιβεβλημένος για την κυβέρνηση, αν δεν θέλει να υποστεί μια μεγάλη ήττα.
---
Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου