Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

Δίκη Ψυχάρη και στελεχών της Alpha Bank

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Συνεχίζεται κανονικά η διαδικασία


Με γρήγορους ρυθμούς φαίνεται ότι προχωράει η δίκη του τέως εκδότη του ΔΟΛ Σταύρου Ψυχάρη και 10 στελεχών της Alpha Bank (Δημήτρης Μαντζούνης, Γιώργος Αρώνης, Αρτέμης Θεοδωρίδης, Κ. Δορκοφίκης, Αλέξης Πιλάβιος, Σ. Ανδρονικάκης κλπ). Συγκεκριμένα ο κ. Ψυχάρης δικάζεται (από τις αρχές του χρόνου) στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, καθώς σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών είχε λάβει κατά το παρελθόν δάνειο ύψους 44.700.000 ευρώ, από την Alpha Bank, με σκοπό την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, την αγορά των μετοχών της μειοψηφίας του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και την έξοδο του Οργανισμού από το Χρηματιστήριο.

Η δανειοδότηση φέρεται να εγκρίθηκε και να χορηγήθηκε «…κατά παράβαση της σύννομης τραπεζικής διαδικασίας, χωρίς επαρκείς εξασφαλισμένες εγγυήσεις και με προκλητική παράκαμψη της υποχρέωσης παρακολούθησης και ελέγχου της ροής του προϊόντος του δανείου εκ μέρους της τράπεζας…», όπως αναφέρεται στα στοιχεία της δικογραφίας.

Μαζί του δικάζονται και δέκα στελέχη της Alpha Bank που αντιμετωπίζουν την κατηγορία απιστίας στην υπηρεσία, καθώς φέρεται να ενέκριναν τη χορήγηση του δανείου χωρίς να έχουν δοθεί επαρκείς εγγυήσεις.

Πηγές που παρακολουθούν από κοντά την ακροαματική διαδικασία (η τελευταία συνεδρίαση έγινε την Μεγάλη Δευτέρα απόντος του κ. Σταύρου Ψυχάρη) αναφέρουν ότι όλα κυλούν ομαλά και με σχετικά γρήγορους ρυθμούς και εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2019.

Και αυτό είναι απόλυτα λογικό καθώς , όπως λένε και τραπεζικές πηγές, είναι σαφές ότι το τραπεζικό σύστημα πρέπει να απεμπλακεί από τις δικαστικές διενέξεις και να συνεχίσει κανονικά την δουλειά του. Οι ίδιες τραπεζικές πηγές είναι μάλιστα αισιόδοξες για την έκβαση της υπόθεσης (...)

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΔΩ

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου