Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Αιχμές από και προς τα ΜΜΕ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


** Το πράσινο φως από τους «θεσμούς» πήρε η κυβέρνηση για να προχωρήσει στην ενίσχυση του συνόλου του Τύπου, των εφημερίδων πανελλαδικής κυκλοφορίας και των τοπικών και περιφερειακών.

** Η διάταξη προβλέπει, με βάση κοινές αποφάσεις των υπουργών Οικονομικών και Ψηφιακής Πολιτικής, την κατάρτιση προγραμμάτων ενίσχυσης των επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων κυκλοφορίας και περιφερειακών και τοπικών εφημερίδων. Με τις ίδιες αποφάσεις καθορίζονται οι κατηγορίες των επιχειρήσεων που υπάγονται σε πρόγραμμα, η διαδικασία, οι όροι και οι προϋποθέσεις υπαγωγής ελέγχου και λήψης της ενίσχυσης και το ύψος της επένδυσης. Τα προγράμματα αυτά μπορεί να χρηματοδοτούνται από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους ή από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

** Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη στήριξη των εφημερίδων πανελλαδικής εμβέλειας βρίσκεται σε επίπεδο υπηρεσιακών παραγόντων. Το βασικό σημείο της παρέμβασης θα είναι μια μάλλον εφάπαξ ενίσχυση της τάξης των 10 εκατ. ευρώ σε κάθε εκδοτική εταιρεία για τις μισθοδοτούμενες θέσεις.

** Ο ΠΑΟΚ πρωταθλητής SuperLeague. Η Θεσσαλονίκη μεθάει με την κατάκτηση αυτή, στους ίδιους χώρους, που διοργανώνονται τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία…

** Και όποιος σκέφτεται πως δεν υπάρχει πολιτικό ηχόχρωμα στην επιστροφή του Πρωταθλήματος στη Θεσσαλονίκη, 34 χρόνια μετά, μάλλον δεν αντιλαμβάνεται τη δυναμική της πραγματικότητας

** Με τη σύγκρουση Μαρινάκη Κυβέρνησης να κορυφώνεται, με τον Ιβάν πρωταθλητή και τον “κόκκινο” Πέτρο Κόκκαλη υποψήφιο ευρωβουλευτή, το ποδόσφαιρο έχει δυναμικό ρόλο στην προεκλογική περίοδο.

** Στο άλλο σκέλος των δικαιωμάτων, η αποχώρηση Γκαγκάτση, από το ορατό πεδίο, επηρεάζει αναπόφευκτα το σχεδιασμό της κυβέρνησης και στο σκέλος της SL2.

** Αναμονή των ποδοσφαιρικών εξελίξεων.

** Φανταστείτε να μπει στο παιχνίδι και το One τι έχει να γίνει. Οι καταγγελίες θα έρχονται η μία μετά την άλλη.

** Η υπόθεση της αδειοδότησής του είναι στο ΕΣΡ, όπως και η εξαγορά του Alpha από την Motor Oil.

** Και σήμερα στην αγορά λειτουργούν 5+1 σταθμοί εθνικής εμβέλειας. Ο ένας όμως είναι θεματικός (Μακεδονία) και συνεργαζόμενος με το δίκτυο ΑΝΤ1.

** Άλλοι δύο συνεργάζονται Star και Alpha μεταξύ τους.

** Υπάρχουν λοιπόν 5 μεγάλοι παίχτες, άλλα, 4 σταθμοί που συγκρούονται για την πίτα, αλλά με άνισους όρους και θα μπει και ένας ακόμη.

** Έχουμε να δούμε…

** Η ΝΔ σε συνεννόηση με συγκεκριμένους καλλιτέχνες επιχειρεί να επανέλθει στο πεδίο των πνευματικών δικαιωμάτων.

** Άλλωστε η “υπόθεση ΑΕΠΙ” έχει κολλήσει, οπότε δεν υπάρχει φόβος για κανένα κόμμα, από μια ιστορία που ενδεχομένως θα έρθει από το παρελθόν.

** Όμως, υπάρχει και η υποχρέωση του υπουργείου Πολιτισμού και του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας να παρουσιάσει στοιχεία για τα χρήματα που συγκέντρωσε η ΕΥΕΔ, ως σήμερα για να γνωρίζουν όλοι, ποια είναι η κατάσταση σήμερα και τι συνέβαινε με τα χρήματα που πλήρωνε ο κόσμος στην ΑΕΠΙ.

** Στα ψιλά πέρασε η δήλωση του Σωτήρη Καψώχα. Στην κυβέρνηση δεν συμφωνούν με τις εκτιμήσεις του για την ΕΡΤ
---
Τυπολογίες
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου