Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Πράσινο φως για την επιδότηση του έντυπου Τύπου

*
Ανασυγκρότηση
anasigrotisi.blogspot.com
***
*


“Οι εφημερίδες αποτελούν πυλώνα της δημοκρατίας…”.

Με αυτή τη φράση κατατέθηκε στη Βουλή σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας η τροπολογία για τη στήριξη του έντυπου Τύπου αλλά και της μείωσης του Ειδικού Φόρου Τηλεόρασης για τα περιφερειακά κανάλια από το 20% στο 5%.

Η τροπολογία που υπογράφουν οι Γ. Δραγασάκης, Νίκος Παππάς και Ευ. Τσακαλώτος ανοίγει το δρόμο για την έγκριση κονδυλίων που θα δοθούν στην χρηματική ενίσχυση του έντυπου Τύπου. Περιλαμβάνει δε τρία συνολικά άρθρα για τα ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα με την πρώτη ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα στους υπουργούς Οικονομικών και Ψηφιακής Πολιτικής “να καταρτίζουν προγράμματα ενίσχυσης των επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων” πανελλήνιας ή περιφερειακής κυκλοφορίας. Με τις ίδιες αποφάσεις θα καθορίζονται τα κριτήρια, η διάρκεια, οι όροι και το ύψος των ενισχύσεων. Οι ενισχύσεις θα προέρχονται από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Με τη δεύτερη ρύθμιση μειώνεται ο Ειδικός Φόρος Τηλεόρασης από το 20% που ίσχυε στο 5% όπως και στα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια.

Με την τρίτη ρύθμιση αυξάνεται η διάρκεια για την υποβολή αιτήματος για ολοκλήρωση της παραγωγής που έχει επιδοτηθεί στο καθεστώς ενίσχυσης οπτικοακουστικών έργων από 60 ημέρες, σε έξι μήνες.

---
mediatvnews
---
*

1 σχόλιο:

  1. Και η αξιοπρεπής διαβίωση των εργαζομένων αποτελεί πυλώνα της δημοκρατίας. Μήπως η υπογραφή Σ.Σ.Ε. έπρεπε να είναι προϋπόθεση για να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις, οι οποίες εκδίδουν εφημερίδες; Το να ενισχυθούν επιχειρηματίες οι οποίοι καταβάλουν μισθούς πείνας και όποτε θέλουν, δεν έχει καμία σχέση με τη δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή