Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Όταν τα κόμματα «επιχειρ(ηματολογ)ούν»...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
...μέσω των ολιγαρχών (τους)


Μαρινάκης, Κόκκαλης
και η (απευθείας) κάθοδος
της πολιτικής στο γήπεδο της ολιγαρχίας

του Νίκου Μπογιόπουλου

Η συνέντευξη του Β. Μαρινάκη στον Real fm και στον Νίκο Χατζηνικολάου έχει προκαλέσει τέτοιας σφοδρότητας πολιτική αντιπαράθεση που πλέον τα κόμματα τα οποία συμμετέχουν σε αυτή τη σύγκρουση δύσκολα μπορούν να κρύψουν ότι συμπεριφέρονται σαν κολαούζοι μιας διαμάχης στην οποία πρωταγωνιστική θέση έχουν οι επιχειρηματίες.

Αυτή η απευθείας κάθοδος των επιχειρηματιών στο ρινγκ της μεταξύ τους (και) πολιτικής αντιπαράθεσης, όπως συμβαίνει ανοιχτά μεταξύ Μαρινάκη και Κόκκαλη, συνιστά ένα ποιοτικό στοιχείο, που – όπως παρατήρησε στην εκπομπή του στον Real ο Νίκος Μπογιόπουλος – δηλώνει ότι η πολιτική, ως συμπυκνωμένη οικονομία και ως πεδίο αντιπαράθεσης οικονομικών συμφερόντων, αυτή την περίοδο στην Ελλάδα δείχνει να έχει περιπέσει σε μια νέα και άνευ προσχημάτων κατάσταση.

Βλέπουμε, δηλαδή, από την γνωστή στο αστικό πολιτικό στερέωμα τακτική των ολιγαρχών να πολιτεύονται, να επιχειρηματολογούν και να τσακώνονται ή να συμπλέουν μέσω των κομμάτων (τους), το αστικό πολιτικό σκηνικό να έχει περάσει στη φάση που τα κόμματα, πλέον, πολιτεύονται, τσακώνονται, συμπλέουν και «επιχειρ(ηματολογ)ούν» μέσω των ολιγαρχών (τους)… 
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου