Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Η άγνωστη ιστορία των κόμικς

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Νέα εξαιρετική σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ2

Από την Τετάρτη 1η Μαΐου έως και την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019 (εκτός Σαββατοκύριακου) και ώρα 11:30, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2 έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- τη νέα εξαιρετική σειρά ντοκιμαντέρ «Η άγνωστη ιστορία των κόμικς» (Visionaries: Robert Kirkman's Secret History of Comics), παραγωγής ΗΠΑ (ΑΜC Studios) 2018.  Σ’ αυτή τη μίνι σειρά ντοκιμαντέρ, o Ρόμπερτ Κίρκμαν ρίχνει φως στις ιστορίες, στους ανθρώπους και στα γεγονότα που έχουν διαμορφώσει τον κόσμο των βιβλίων κόμικς. 
Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 1η Μαΐου 2019, στις 11:30 


 Eπεισόδιο 1ο: «Οι απροσάρμοστοι που δημιούργησαν τη Marvel» 
(The mighty misfits who made Marvel) 
Ο Τζακ Κίρμπι και ο Σταν Λι δημιούργησαν τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες της Marvel. Ήταν όμως το έργο τέχνης του Κίρμπι ή η γραφή του Λι, αυτά που ξεκίνησαν την επανάσταση; 
Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 2 Μαΐου 2019, στις 11:30 


 Eπεισόδιο 2ο: «Η αλήθεια για την Wonder Woman» 
(The truth about Wonder Woman) 
Καθώς τα κόμικς γίνονταν όλο και πιο δημοφιλή με επίκεντρο τους αρσενικούς υπερήρωες, ένας άνδρας δημιούργησε έναν γυναικείο ήρωα, εμπνευσμένο τόσο από τη σύζυγό του όσο και από την ερωμένη του! 
Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 3 Μαΐου 2019, στις 11:30 


  Eπεισόδιο 3ο: «Οι δοκιμασίες του Superman» 
(The trials of Superman)
Η ιστορία του πώς δημιουργήθηκε ο πρώτος σούπερ ήρωας του κόσμου και πώς οι δημιουργοί του Superman πολέμησαν για χρόνια για να λάβουν την κατάλληλη αποζημίωση!
Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 6 Μαΐου 2019, στις 11:30 


 Eπεισόδιο 4ο: «Η πόλη των ηρώων» 
(City of Heroes) 
Μαθαίνουμε πώς οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη άλλαξαν θεμελιωδώς τον τρόπο με τον οποίο γράφονται τα κόμικς και προβάλλονται οι υπερήρωες. 
Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 7 Μαΐου 2019, στις 11:30 

 Eπεισόδιο 5ο: «Το νέο χρώμα των κόμικς» 
(The color of comics) 
Η άνοδος και η πτώση των κόμικς Μίλεστον, ένα αφρο-αμερικανικό αποτύπωμα κόμικς που ήρθε στο φως στις αρχές της δεκαετίας του 1990, στη Νέα Υόρκη. 
Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 8 Μαΐου 2019, στις 11:30 

 Eπεισόδιο 6ο (τελευταίο): «Δημιουργοί: Δήλωση Ανεξαρτησίας» 
(Image Comics: Declaration of Independents) 
Επτά νέοι αποστάτες καλλιτέχνες εισχωρούν στη βιομηχανία των βιβλίων κόμικς, ξεκινώντας μία δική τους εταιρεία, την Image Comics, για να ανταγωνιστούν τους γίγαντες Marvel και DC Comics. 
---
zoornalistas
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου