Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

Η Κ.Ε.Δ. για την ΚΥΑ των δημοσιογράφων του Δημοσίου

*
Ανασυγκρότηση
***
*

ΚΕΔ: Κόβουν οριστικά το δώρο από τους
δημοσιογράφους και τα αναδρομικά 2013-18


Aφήνουν τους δημοσιογράφους χωρίς δώρο Πάσχα και καμαρώνουν κιόλας Αντωνιάδου - Καπάκος και η θλιβερή παρέα που τους ακολουθεί.

Ταυτόχρονα πανηγυρίζουν χωρίς να ντρέπονται ότι το σύστημα Παπά – Κρέτσου, με ΚΥΑ που ήδη δημοσιεύθηκε μεθοδεύει παραγραφή όσων οφείλονται την τελευταία πενταετία (2013-18) στους συναδέλφους, που εργάζονται στο Δημόσιο (ΕΡΤ, ΑΠΕ, Δημοτικούς σταθμούς, Γραφεία τύπου, Γ. Γραμματεία Ενημέρωσης) από παγωμένους μισθούς, οικογενειακά επιδόματα, πολυετίες και ωριμάνσεις με κομμένες προϋπηρεσίες.

Το εκπληκτικό είναι ότι η παράνομη παρακράτηση μέρους των αποδοχών από την Κυβέρνηση έχει ομολογηθεί στο ΔΣ από τον δικηγόρο της Προέδρου, που βρίσκεται πίσω από αυτές τις γκρίζες διαδρομές. Υπάρχει και σχετικό έγγραφο. Παρόλα αυτά χάνουν τα λεφτά τους οι συνάδελφοι.

Η προηγούμενη ΚΥΑ , από τις μέρες του Κεδίκογλου, είχε ισχύ μέχρι τον Ιούνιο. Κάποιοι όμως βιάζονται. Έρχονται οι διαδοχικές εκλογές, υπάρχουν γραμμάτια που πρέπει να πληρωθούν και κάποιες προκηρύξεις μαϊμού για διορισμούς σε θέσεις που διεκδικούν και προσκυνημένοι. Έτσι η αριστερή διακυβέρνηση κάνει την πολιτική Κεδίκογλου copypaste. Το ίδιο που έκανε με το νόμο της ΝΕΡΙΤ για την ΕΡΤ.

Προηγήθηκε βέβαια η παράνομη παραίτηση από την προσφυγή στο ΣτΕ που δικαίωνε τους συναδέλφους αφού εξασφάλιζε την επιστροφή των μισθών στα επίπεδα των παλιών συμβάσεων πριν από το μνημόνιο. Πρόεδρος και γενικός γραμματέας όμως παρέδωσαν στο πιάτο τον κλάδο.

Η συμφωνία τώρα συνεχίζεται , όπως και με το πακέτο για τις καινούργιες φοροαπαλλαγές στους εργοδότες, που συνεχίζουν ασύδοτοι να απολύουν , και να χρωστάνε ,μισθούς , ασφαλιστικές εισφορές και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από συνδρομές στο ταμείο της ΕΣΗΕΑ.

Όλα αυτά έρχονται μετά τις μυστικές συναντήσεις των πρόθυμων του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ με την Κυβέρνηση. Ο,τι ακριβώς έγινε και με τον ΕΔΟΕΑΠ με την κυβέρνηση να τον μετατρέπει σε πολυιατρείο του ΕΟΠΠΥ και με τους εργοδότες να βάζουν πόδι με εκπρόσωπο τους που ασκεί βέτο στις αποφάσεις.

Την ώρα που διαφημίζεται δήθεν έξοδος από τα μνημόνια, ο κυβερνητικός συνδικαλισμός του κλάδου στήνει ΤΩΡΑ πίσω από την πλάτη του κόσμου ένα μνημόνιο για τους εργαζόμενους στην ενημέρωση, που καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις. Πρόκειται για μοντέλο που θέλουν να επεκταθεί σε όλα τα ΜΜΕ και το οποίο προβλέπει:

- παράταση στο πάγωμα μισθών επ΄ αόριστον.

- κάποια ψίχουλα για νέους συναδέλφους αλλά και σε αυτούς τους μισθούς προβλέπεται πάγωμα 5 ετών!

- επίδομα για τους ανταποκριτές εξωτερικού , τους οποίους όμως μόλις απέλυσε το ΑΠΕ(..!) ενώ και η ΕΡΤ, όσους δεν διώχνει τους χρωστάει λεφτά από πέρυσι ή χρησιμοποιεί εργολαβίες!..

Στα ιδιωτικά ΜΜΕ η σφαγή γίνεται με ατομικές συμβάσεις - συμβόλαια που προβλέπουν ακόμη και ρήτρες εχεμύθειας! Δηλαδή αυτό που θέλουν οι εργοδότες.

Ακόμη και οι αγωγές για ξεκάρφωμα, που υποχρεώθηκε να κάνει η ΕΣΗΕΑ για τα δώρα που οφείλει το Δημόσιο στους εργαζόμενους, προβλέπεται να συζητηθούν στα δικαστήρια από τα μέσα του 2020 με τα εμπόδια που προέβαλαν κάποιοι στο ΔΣ.

Υπάρχει όμως και η σφαγή με τις συντάξεις. Ο κυβερνητικός-εργοδοτικός συνδικαλισμός του κλάδου έχει αφήσει τους συνταξιούχους μας ,μόνους τους απέναντι στους Κατρούγκαλους να διεκδικούν συντάξεις, τα αναδρομικά τους , τα δώρα τους, τα εκκαθαριστικά τους από τον δήθεν επανυπολογισμό αλλά να ψάχνονται και για τον εφιάλτη που κρύβουν οι εξελίξεις στον ΕΔΟΕΑΠ με το προεδρείο του να τους λέει παραμύθια.

Μια τελευταία λέξη λοιπόν : «Nα τελειώνουμε με αυτούς..

Και Καλή Ανάσταση συνάδελφοι…..

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου