Κυριακή 14 Απριλίου 2019

Καμπουράκης - Χατζής, γιατί δεν πείθουν κανέναν;

*
Ανασυγκρότηση
***
*

«Συγγνώμη» από Χατζή και ΚαμπουράκηΠολλές αντιδράσεις προκάλεσε ο «αυτοσαρκασμός» του Δημήτρη Καμπουράκη, που μαζί με τον Τάκη Χατζή, στην εκπομπή «Ακραία φαινόμενα» του ΣΚΑΪ, προχώρησαν σε απαράδεκτους αστεϊσμούς σε βάρος των τυφλών. Η «πλάκα» ξεκίνησε όταν ο Δ. Καμπουράκης προσπάθησε να διακωμωδήσει -ατυχώς όπως αποδείχτηκε- την επέμβαση που έκανε στο μάτι εμφανιζόμενος με μαύρα γυαλιά παριστάνοντας τον τυφλό. «Ο Στίβι Γουόντερ είσαι»; είπε ο Χατζής και ζήτησε κέρματα για να του δώσει. Κι όλα αυτά σε συνδυασμό με σχόλια για το θέμα Κουρουμπλή και τη γνωστή φωτογραφία με τον Αμβρόσιο...

Και οι δύο παρουσιαστές μέσω των προσωπικών τους λογαριασμών στο Facebook αναγκάστηκαν να ζητήσουν συγγνώμη.

Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Καμπουράκης έγραψε στο facebook:

«Ζητώ συγνώμη, δεν είχα καμιά πρόθεση να προσβάλω κανέναν με τον πρωινό τηλεοπτικό μου αυτοσαρκασμό με τα γυαλιά. Έκανα μια σοβαρή επέμβαση στο μάτι, γράφτηκαν και ακούστηκαν υπερβολές για την εγχείρηση και αυτό θέλησα -ανεπιτυχώς- να διακωμωδήσω. Εγώ παρέσυρα και τον Τάκη Χατζή. Τριάντα χρόνια στην δημοσιογραφία, δεν νομίζω ότι έχω δείξει δείγματα ρατσισμού απέναντι σε συνανθρώπους μου που έχουν προβλήματα όρασης ή άλλου είδους αναπηρίες. Ίσα-ίσα στέκομαι δίπλα στον καθημερινό αγώνα τους εναντίον των προκαταλήψεων και των στερεότυπων που τους καταδυναστεύουν. Αν η αποτυχημένη πλάκα μου είχε τα αντίθετα αποτελέσματα, ζητώ και πάλι συγνώμη. Θα υπάρξει φυσικά επανόρθωση και από την εκπομπή».
Επίσης ο Τάκης Χατζής έγραψε στο twitter:
«Ειλικρινά ζητάω συγνώμη. Απλώς ο Δημήτρης έκανε μια επέμβαση στο μάτι και γι’ αυτό έβαλε τα μαύρα γυαλιά αυτοσαρκαζόμενος. Δεν είχαμε πρόθεση να προσβάλουμε κάποιον και πόσο μάλιστα τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης. Συγνώμη εάν κάποιοι το εξέλαβαν διαφορετικά».
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου