Κυριακή 7 Απριλίου 2019

ΜΑΤ και μαυροντυμένοι χτυπούν φωτορεπόρτερ

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ξανά στο στόχαστρο
οι φωτορεπόρτερ
από μαυροντυμένους και ΜΑΤ


Οι φωτορεπόρτερ παραμένουν στο στόχαστρο των δυνάμεων των ΜΑΤ και των ιστοσελίδων που πρόσκεινται στην Άκρα Δεξιά. Ο Γιώργος Μουτάφης δέχθηκε επίθεση από τα ΜΑΤ εν ώρα εργασίας στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, όπου παρακολουθούσε το δράμα των προσφύγων που βρέθηκαν στην περιοχή. Το Σάββατο ο Αλέξανδρος Σταματίου, φωτορεπόρτερ με πολυετή παρουσία στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, έχοντας καλύψει αναλυτικά τη Συμφωνία των Πρεσπών, δέχθηκε επίθεση από 3 μαυροντυμένους με μπουφάν φλάινγκ στα Εξάρχεια, στη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Σμολένσκι.

Στην πρώτη περίπτωση η ΕΦΕ “αναγκάζεται να καταγγείλει αστυνομική βία ενάντια σε εργαζόμενους φωτορεπόρτερ” αναφέροντας πως το μέλος της Γιώργος Μουτάφης, “κάλυπτε τα γεγονότα στο προσφυγικό που έλαβαν μέρος τις τελευταίες μέρες στην περιοχή των Διαβατών – Ειδομένη, όταν δέχτηκε απρόκλητα πισώπλατα κλοτσιά από ένστολο των ΜΑΤ. Ως αντίδραση στην λεκτική διαμαρτυρία του συναδέλφου ο ένστολος θεώρησε σκόπιμο να τον χτυπήσει με την ασπίδα του και τον ασύρματο του σε πρόσωπο και κεφάλι.” Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιλέγει ως τώρα την σιωπή, αν και πρόκειται για μια ακόμη επίθεση ανδρών των ΜΑΤ, εναντίον φωτορεπόρτερ.

Η περίπτωση του Αλέξανδρου Σταματίου είναι εξίσου σημαντική καθώς πρόκειται για στοχοποιημένο από ακροδεξιές ιστοσελίδες. Η επίθεση έγινε στην καρδιά των Εξαρχείων -στο υποτιθέμενο “άβατο”- από τρία άγνωστα άτομα. Ο φωτορεπόρτερ δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «όλο αυτό το διάστημα μαζί με έναν άλλο συνάδελφο έχουμε καλύψει τα πάντα σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Κατά τη γνώμη μου είναι μία εντελώς στοχοποιημένη επίθεση. Είμαστε στοχοποιημένοι πολιτικά».

Ο φωτορεπόρτερ καθώς έφευγε από την οδό Καλλιδρομίου και κατευθυνόταν προς την οδό Ζωοδόχου Πηγής στη διασταύρωση με την οδό Σμολένσκι δέχτηκε αιφνιδιαστική επίθεση από τρεις άνδρες.«Δύο άτομα ήρθαν από πίσω κι ένα από μπροστά μου, με έβρισαν και άρχισαν να με γρονθοκοπούν με δαχτυλίδια, μου χτύπησαν το πόδι και μετά με έριξαν κάτω στην άσφαλτο. Είμαι με ράμματα στη μύτη, κάνω αιμοπτύσεις συνέχεια, το πόδι είναι χτυπημένο».

Εκτός από εκείνον, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, επίθεση δέχτηκε και ο συνάδελφός του που ήταν μαζί του, λίγο αφότου έφυγαν από το μαγαζί που είχαν βρεθεί. Παρά το γεγονός ότι ο Αλ. Σταματίου είχε μαζί του τον φωτογραφικό εξοπλισμό του, οι δράστες δεν προκάλεσαν φθορές στη φωτογραφική μηχανή ούτε προσπάθησαν να του την κλέψουν.

«Δεν είχαν πρόθεση να μου σπάσουν τη μηχανή ή να μου την κλέψουν. Ήθελαν απλώς να με χτυπήσουν», λέει στο ΑΠΕ. Ακόμη ο κ. Σταματίου, αναφέρει: «Ήταν πολύ έξυπνο το χτύπημα γιατί ψιλόβρεχε, στο δρόμο δεν κυκλοφορούσε κόσμος. Απ όσο καταλαβαίνω μας ακολούθησαν και μετά μας χτύπησαν. Επιπλέον απ’ όσο γνωρίζω, χθες στο Σταθμό Λαρίσης είχε συγκέντρωση η Χρυσή Αυγή. Εγώ πιστεύω ότι είναι μία κίνηση ότι αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να μπουν πλέον και μέσα στα Εξάρχεια». «Το ζήτημα πρέπει να πάρει την πολιτική του διάσταση», υπογραμμίζει.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου