Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Και όλο πέφτουν οι εφημερίδες...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Δεν μας είπε κάτι που δεν γνωρίζαμε η Ελληνική Στατιστική Αρχή: οι κυκλοφορίες των εφημερίδων στην Ελλάδα έχουν πτωτική τάση

Σύμφωνα λοιπόν με την ΕΛΣΤΑΤ, το 2018 σημειώθηκε μείωση κατά 5,9% σε σύγκριση με το 2017 στις συνολικές πωλήσεις εφημερίδων. Και το 2017 σε σχέση με το 2016 είχε μείωση 19,6%. Τουλάχιστον το 2018 είχαμε αύξηση 2% στις ημερήσιες πολιτικές εφημερίδες και αύξηση 6,3% στις οικονομικές.

Συνολικά οι πολιτικές εφημερίδες (μαζί με τις εβδομαδιαίες - κυριακάτικες) είχαν πτώση 3,7% στο σύνολο των πωλήσεων, οι οικονομικές άνοδο 6,3%, οι εφημερίδες μικρών αγγελιών πτώση 10,8%, οι αθλητικές μείωση 12% και οι λοιπές εφημερίδες (π.χ. ποικίλης ύλης, θρησκευτικές κ.λπ.) πτώση 17,7%. Επίσης πέρυσι, οι πωλήσεις των περιοδικών εμφάνισαν μείωση 9,4% εκτός των παιδικών περιοδικών όπου παρατηρείται αύξηση 66,3%.

Γενικώς το «χαρτί» αντιμετωπίζει πρόβλημα παγκοσμίως, αλλά στη χώρα μας, ειδικά με την κρίση, ακόμα περισσότερο. Η λαίλαπα των social media τα παρασύρει όλα. Βέβαια αληθινή ενημέρωση παίρνει κάποιος κυρίως από τις εφημερίδες, στο internet είναι τα περισσότερα αποσπασματικά, η πλειονότητα των αναγνωστών περιορίζεται στους τίτλους μόνο. Οι εφημερίδες έχουν ανάγκη από τη στήριξη της Πολιτείας, αποτελεί θέμα δημοκρατίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ΕΔΩ 
https://www.e-tetradio.gr/Article/18116/kai-olo-peftoyn-oi-efhmerides
---
e-tetradio
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου