Τρίτη 9 Απριλίου 2019

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*



Φιλοδοξεί
ο Θοδωρής Κυριακού
να αποκτήσει τη Nova

Ενεργό είναι το ενδιαφέρον του Θοδωρή Κυριακού για τη Forthnet (Nova). Μετά και το πάγωμα του ενδιαφέροντος από Vodafone – WIND για τη Nova, ο ΑΝΤ1 επιστρέφει με νέα πρόταση, με στόχο την απόκτηση της Nova και την επαναφορά του στο πεδίο της συνδρομητικής τηλεόρασης. Στο παρελθόν ο ΑΝΤ1 είχε το 5% της NetMed NV, η οποία και ήλεγχε τη Multichoice Hellas, την πρώτη αδειούχο εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης και πρόδρομο σχήμα της Forthnet.

Καθυστέρηση
στον πλειστηριασμό
της ταινιοθήκης του Mega

Νέες καθυστερήσεις διαφαίνονται στο σχέδιο πλειστηριασμού της ταινιοθήκης της Τηλέτυπος. Η διαδικασία καταγραφής είναι σε εξέλιξη εδώ και πολύ καιρό και πιστοποιείται πως το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος είναι ιδιοκτησίας της Τηλέτυπος ΑΕ, η οποία τελεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης. Υπάρχει όμως πολύς δρόμος για την ολοκλήρωση του έργου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν προγράμματα δημοφιλή που ανήκουν στους δημιουργούς, ενώ σε άλλες περιπτώσεις οι δημιουργοί των σειρών έχουν αυξημένα ποσοστά από τις επαναλήψεις του προγράμματος.

Ολοκληρώνεται η απόκτηση
του Alpha από τη Motor Oil

Με γοργά βήματα υλοποιείται η συμφωνία απόκτησης ελέγχου του Alpha από τη Motor Oil. Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας Alpha Δορυφορική Τηλεόραση, μετά την απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων στις 15/3/2019, αυξήθηκε κατά 12.744.350,96 ευρώ και ανέρχεται πλέον σε 25.437.826 ευρώ. Παράλληλα, άλλαξαν τα περισσότερα από τα άρθρα του καταστατικού της εταιρείας.

Προσλήψεις στο ΑΠΕ

Στη δημοσίευση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή αιτήσεων για την πρόσληψη 52 δημοσιογράφων με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου προχώρησε το ΑΠΕ για την κάλυψη αναγκών από ήδη εργαζόμενους στο ΑΠΕ! Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν ως τις 19 Απριλίου. 

«Μαύρο» σε επαρχιακά κανάλια

Αναταραχή στην περιφέρεια και ενώ η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο. Το ΕΣΡ, με απόφαση της Ολομέλειας, αποφάσισε τη διακοπή μετάδοσης των τηλεοπτικών σταθμών Γνώμη του Πολίτη, Εγνατία TV, Euro Channel, Πέλλα TV, Time Channel, που εκπέμπουν στη Θεσσαλονίκη από συχνότητες που δεν επιτρέπεται, καθώς αυτές έχουν περιέλθει από το 2014 στην Digea. Οι σταθμοί έχουν τη δυνατότητα προσφυγής επί της απόφασης στο ίδιο το ΕΣΡ ή σε διοικητικά δικαστήρια, καθώς για το θέμα έχουν καταθέσει προσφυγή στο ΣτΕ. Το πρόβλημα είναι πως στην Ελλάδα υπάρχει ένας φορέας, η Digea, που έχει αποκτήσει το φάσμα συχνοτήτων για 15 χρόνια, ως το 2029, ενώ με καταγγελίες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχουν επιτρέψει στην ΕΡΤ να μεταφέρει το σήμα των σταθμών στην περιφέρεια μέσω της ΕΡΤ ΝΕΤ.
---
Τυπολογίες
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου