Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Τέλος ο Νίκος Παναγιωτόπουλος από την ΕΡΤ

Αποχαιρέτησε σήμερα τους τηλεθεατές από την «Πρώτη Είδηση». Εκανε την τελευταία του εκπομπή στη Δημόσια Τηλεόραση, ευχαριστώντας όχι μόνο τους τηλεθεατές αλλά και τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, όλους εκείνους τους αφανείς που βρίσκονται πίσω από τις κάμερες όπως είπε.
«Γεια σας και καλή τύχη» ήταν ο τελικός του αποχαιρετισμός. Και ήταν μία εκπομπή με υψηλή τηλεθέαση, γύρω στο 10-11%, ποσοστό μεγαλύτερο από το μ.ο. της ΕΡΤ1 γενικότερα.
Στη θέση του θα δημιουργηθεί μια νέα εκπομπή με δύο δημοσιογράφους που εργάζονται σε ραδιοφωνικούς σταθμούς τον Μάνο Νιφλή (Real FM) και τον Κώστα Αλατζά (Στο Κόκκινο).
Σήμερα υπάρχει προγραμματισμένο ΔΣ στην ΕΡΤ και αναμένονται αποφάσεις και για άλλες εκπομπές του προγράμματος.

Επιστρέφει στις οθόνες ο Πρετεντέρης

Μέσω της Διαδικτυακής τηλεόρασης που θα φιλοξενείται και στις συνδρομητικές πλατφόρμες αναμένεται να εμφανιστεί ξανά στις οθόνες ο Γιάννης Πρετεντέρης! Σύμφωνα με πληροφορίες ο δημοσιογράφος θα αποκτήσει εκπομπή στο Web TV της ALTER EGO (του Βαγγέλη Μαρινάκη) που εκτός απροόπτου θα κάνει πρεμιέρα την ερχόμενη Δευτέρα.

Βγάζει τελικά το περιοδικό

Οι απολύσεις απολύσεις και οι απληρωσιές απληρωσιές... Αλλά στον όμιλο πλησίον του προεδρικού Μεγάρου βγάζουν περιοδικά...luxury. Γιατί μπορούν!
Όπως αυτό το "τύπου" ανδρικό έντυπο που θα βγει το Σάββατο μαζί με την αθλητική εφημερίδα του ομίλου για να ενισχύσει υποτίθεται τις κυκλοφορίες.
Αν το δούμε και αυτό... Καλά θα είναι. Αλλά το πιθανότερο είναι να μην το δούμε...

Νέο Επενδυτικό Ταμείο
για Οπτικοακουστικές Παραγωγές

Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2019 εντάχθηκε το έργο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης με τίτλο: «Επιχορήγηση στην ΤΑΝΕΟ ΑΕ για συμμετοχή σε επενδυτικά σχήματα με στόχο την ανάπτυξη της παραγωγής οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα». Η ένταξη εγκρίθηκε με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθη Γιαννακίδη, που αναρτήθηκε σήμερα στη Διαύγεια (ΑΔΑ: ΩΥΩ1465Χ18-ΒΝ5).
Με το συγκεκριμένο έργο, το Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας Α.Ε. («ΤΑΝΕΟ Α.Ε.») επιχορηγείται με το ποσό των 50 εκατ. ευρώ για τη συμμετοχή του σε νεοϊδρυθέντα ταμεία επιχειρηματικών συμμετοχών (Venture Capital Funds) που θα επενδύουν στη δημιουργία κινηματογραφικών/τηλεοπτικών παραγωγών, κινουμένων σχεδίων αλλά και ψηφιακών παιχνιδιών στην Ελλάδα.

Ο Κυριάκος μπέρδεψε το σκαρί!

Αντί να “ψωνίσει” από τον ΣΚΑΪ “ψώνισε” από την ΕΡΤ που καταγγέλλει
Αν οι ψηφοφόροι και οι τηλεθεατές έχουν τα ίδια γούστα (που τα έχουν, δεν υπάρχει αμφιβολία)… Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έπρεπε να “ψωνίσει” από τον ΣΚΑΪ και όχι από την ΕΡΤ!
Αν πάλι θέλεις στο ευρωψηφοδέλτιο σου να εκπροσωπούνται όλες οι τάσεις, αλλά και να σκοράρεις, βάζεις τη Βίκυ Φλέσσα που είναι του ποιοτικού, βάζεις και τον Αυτιά που είναι του εμπορικού! Ήταν ο μόνος τρόπος για να σπάσουν τα ταμεία το βράδυ των ευρωεκλογών! Διότι καλός ο Φελίνι και το πλοίο φεύγει, αλλά ο Τιτανικός έκοψε τα εισιτήρια! Προφανώς ο πρόεδρος όμως μπέρδεψε το σκαρί!
.
Μαυρίδης: Δεν είμαι εγώ ο LavrentisBeria

Ομολογουμένως αρκετοί στο Διαδίκτυο και στα social media χρεώνουν το λογαριασμό με το όνομα “LavrentisBeria” στο Twitter στον εκδοτη του “Φιλελεύθερου” Θανάση Μαυρίδη… Και κάπως έτσι λοιπόν ο δαιμόνιος δημοσιογράφος – εσχάτως και εκπομπάρχης στο Action 24, σκέφτηκε να τον καλέσει στην εκπομπή του να αποκαλύψει την πραγματική του ταυτότητα και να αποκαταστήσει τα πράγματα!
Αυτό τουλάχιστον αναφέρει στη στήλη του στην εφημερίδα ο Θανάσης Μαυρίδης ενημερώνοντας τους αναγνώστες του ότι, “Ο Μπέρια, αυτός ο γνωστός αναρχοαυτόνομος του Twitter, μου υποσχέθηκε οτι σύντομα θα έρθει να δώσει συνέντευξη στο Action24, για να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του και να διαψευστούν έτσι οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες της άλλης όχθης που τον εχουν χρεώσει σ’ εμένα. Όχι ότι δεν θα μου άρεσε να είμαι ο Μπέρια. Αλλά δεν είμαι! Ελπίζω ο σύντροφος Μπέρια να κρατήσει το λόγο του, για να κάνουμε ακόμα καλύτερα νούμερα στην εκπομπή”.


Η ΕΣΠΗΤ καταδικάζει την επίθεση
που δέχτηκε στα Εξάρχεια
ο φωτορεπόρτερ Αλ. Σταματίου

Τo Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ καταδικάζει την βίαιη, βάρβαρη και απρόκλητη σωματική επίθεση που δέχτηκε στα Εξάρχεια ο φωτορεπόρτερ Αλέξανδρος Σταματίου από ομάδα μαυροφορεμένων αγνώστων.
Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ:
• Επισημαίνει το γεγονός ότι για πολλοστή φορά στοχοποιείται η ενημέρωση σε μια συνειδητή προσπάθεια να τρομοκρατηθούν οι λειτουργοί της με βίαιες και βάρβαρες ενέργειες από ακραία και αντιδημοκρατικά στοιχεία που καταπατούν θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και απειλούν την ίδια την ανθρώπινη ζωή.
• Διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση, ότι τέτοιες πρακτικές που στόχο έχουν τον εκφοβισμό και τη φίμωση, όχι μόνο των ανθρώπων του Τύπου, αλλά και του δικαιώματος στην ελεύθερη ενημέρωση, θα μας βρουν απέναντί τους με τελικό και αμετακίνητο στόχο την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της αλήθειας.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου