Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Τελάληδες της μικρής οθόνης και του ραδιοφώνου

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Πρόκειται για κατάντια
στο χώρο της δημοσιογραφίας...του Σωτήρη Μανιάτη

Η κατάσταση, όχι μόνο στην τηλεόραση αλλά και στο ραδιόφωνο, με τους δημοσιογράφους να έχουν γίνει... τελάληδες προσφορών έχει ξεφύγει για τα καλά. Προφανώς διαφημιστικές εταιρείες και διαφημιζόμενοι επιθυμούν -και...επιβάλλουν τελικά-, δημοσιογράφοι να διαφημίζουν προσφορές και χορηγίες, αλλά το πράγμα έχει παραγίνει.

Δημοσιογράφοι που υποτίθεται έχουν αναλάβει την ενημέρωση του πολίτη ξαφνικά αρχίζουν να διαλαλούν την πραμάτεια τους. Όχι από πλευράς ειδήσεων και γεγονότων αλλά... προσφορών. Έχω, λέγετε, διαλ(ι)έχτε... Και το κάνουν και... παίζοντας λεκτικά (τρομάρα μας) είτε μεταξύ τους είτε με τους καλεσμένους τους. Τι ταξίδια προσφέρουν, πόσες διανυκτερεύσεις, σε ποια καλά καταλύματα, πόσων αστέρων, ποιες κρουαζιέρες, με πόσες παροχές, ποια κινητά δίνουν, με τι κάμερες, πόσα megapixels, πόσα μετρητά και πάει λέγοντας και κλαίγοντας. Κι όλα αυτά βέβαια μέσω sms και τηλεφωνημάτων που έχουν και το κόστος τους το οποίο συχνά φτάνει τα δύο και τρία ευρώ.

Προφανώς και τα κανάλια και τα ραδιόφωνα έχουν ανάγκη από διαφημιστικά έσοδα αλλά το φαινόμενο έχει πάρει ακραίες διαστάσεις. Κι ενώ τελευταία φαινόταν κάπως να... μαζεύεται η κατάσταση, με την προβολή βίντεο ή άλλων διαφημιστικών, πλέον έχουμε και το ένα και το άλλο. Κι εκείνος ο... φερετζές με το γνωστό «μπαίνουμε σε ζώνη διαφημιστικού περιβάλλοντος» (!) ή έχουμε και «τη μεγάλη προσφορά μας» (!) έχει καταντήσει... φαρσοκωμωδία. Για να μη γράψω τίποτε χειρότερο...
---
e-tetradio
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου