Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

To Twitter δεν θα μπλοκάρει λογαριασμούς νεοναζί...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

...και ο λόγος δεν μας εκπλήσσει

Της Eva_N_Agnosti

Σε συνάντηση στελεχών και εργαζόμενων της πλατφόρμας τον Μάρτιο, υπάλληλος διατύπωσε το εύλογο ερώτημα γιατί το Twitter δεν μπλοκάρει τους λογαριασμούς των νεοναζί όπως έκανε με τους λογαριασμούς του ISIS. Η απάντηση που δόθηκε δεν ήταν έκπληξη για τους χρήστες που έχουν βαρεθεί να βλέπουν νεοναζί, εθνικιστές, ανενόχλητους παρά τις διαμαρτυρίες. Οι αλγόριθμοι, εξήγησε το στέλεχος της εταιρίας, που θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουν για να μπλοκάρουν λογαριασμούς με ρατσιστικό περιεχόμενο, ήταν πιθανό να μπλοκάρουν και ρεπουμπλικανούς πολιτικούς.

Ο JM Berger, συγγραφέας του Extremism με δήλωση στο motherboard.vice.com είπε πως στην έρευνά του έχει διαπιστώσει πως ένας πολύ μεγάλος αριθμός λευκών εθνικιστών είναι υποστηρικτές του Trump. Αρα το μπλοκάρισμα τέτοιων λογαριασμών δεν θα γίνει εύκολα αποδεκτό καθώς ενόψει των Αμερικανικών εκλογών του 2020 οι κύκλοι Trump και τα μέσα ενημέρωσης υπέρ του, θα εκμεταλλευτούν το γεγονός για να διαμαρτυρηθούν ότι διώκονται. Υποστηρίζει μάλιστα πως θα υπάρξουν έντονες διαφωνίες που δεν υπήρξαν με το ISIS αφού υπάρχουν περισσότεροι λευκοί εθνικιστές απ΄ότι τζιχαντιστές και οι λευκοί εθνικιστές είναι πιο κοντά στους μοχλούς της πολιτικής εξουσίας στην Αμερική και την Ευρώπη από ότι ήταν ποτέ ο ISIS.

«Συμπτωματικά», λίγες μέρες αργότερα ο CEO του Twitter Jack Dorsey είχε συνάντηση με τον Donald Trump στον Λευκό Οίκο...
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου