Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

«Παιχνίδι» με την έκδοση δύο εφημερίδων

Κι όμως κάτι κινείται, μέσα στο βαθύ εργασιακό σκοτάδι των ΜΜΕ, με δυο ιστορικούς τίτλους εφημερίδων. Ο ένας εξ αυτών είναι δεσμευμένος από τράπεζα (δεν πρόκειται για την "Απογευματινή") και ο άλλος βρίσκεται εδώ και χρόνια ανενεργός στα χέρια μεγάλης επιχειρηματικής οικογένειας. Αν εκδοθεί ο πρώτος θα προκληθεί "σεισμός" στα mediaκά δρώμενα της χώρας και θα προκαλέσει ντόμινο εξελίξεων. Οι γνωρίζοντες "από μέσα" την ιστορία λένε ότι ο μήνας Αύγουστος, θα βγάλει φέτος ενδιαφέρουσες ειδήσεις...

Συμφώνησαν ΕΥΕΔ – ΕΙΤΗΣΕΕ

για τα πνευματικά δικαιώματα του 2018

Στην υπογραφή σύμβασης πνευματικών δικαιωμάτων για τη χρήση μουσικής από τους ιδιωτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας προχώρησαν η ΕΥΕΔ, υπηρεσία του υπουργείου Πολιτισμού, που εκπροσωπεί μερίδα των καλλιτεχνών, και η ΕΙΤΗΣΕΕ. Το ύψος της σύμβασης κυμαίνεται μεταξύ 1,6 – 1, 8 εκατ. ευρώ για τη χρήση του 2018, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες την επόμενη βδομάδα αναμένεται να υπάρξει νέα συνάντηση ανάμεσα στις δύο πλευρές για να συζητηθεί το ύψος της συμφωνίας για το 2019.

Συνοπτικές διαδικασίες
για τους απολυμένους του "Εθνους"

Πέντε με δέκα λεπτά ανά άτομο κράτησαν οι συναντήσεις που είχε το γραφείο Προσωπικού του «Έθνους» με τους εργαζόμενους που επιλέχθηκαν προς απομάκρυνση.
Στην πλειοψηφία τους, λέγεται, ότι προέρχονται από το τμήμα του ατελιέ και η… μπάλα πήρε τελικά λιγότερους δημοσιογράφους.
Βλέπετε ήταν τέλος του μήνα και ό,τι ήταν να γίνει, έπρεπε να γίνει και μάλιστα πολύ σύντομα για να βγουν οι επιταγές. Πάντως, ακούστηκε, ότι το «πακέτο» που προτάθηκε στον κόσμο δεν ήταν τελικά κακό…

Το Γκραν Πρι Ουγγαρίας

στην ΕΡΤ Sports και στα
διαδικτυακά Μέσα της ΕΡΤ

Μία εβδομάδα μετά τον συναρπαστικό αγώνα του Χόκενχαϊμ, η Formula 1 ταξιδεύει ανατολικά για το Γκραν Πρι της Ουγγαρίαςστην πίστα του Χανγκαρόρινγκ, το τελευταίο Γκραν Πρι πριν από την καλοκαιρινή ανάπαυλα του Αυγούστου. Οι ελεύθερες και κατατακτήριες δοκιμές, καθώς και ο αγώνας του Γκραν Πρι της Ουγγαρίας θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡTSports και από τα διαδικτυακά Μέσα της ΕΡΤ. Υπενθυμίζεται, ότι το περιεχόμενο θα είναι διαθέσιμο για 7 ημέρες στα ψηφιακά Μέσα της ΕΡΤ (υβριδική τηλεόραση, WebTV κ.ά.). Ο αγώνας του Ουγγρικού Γκραν Πρι θα μεταδοθεί την Κυριακή 4 Αυγούστου 2019, στις 16:10 (απευθείας σύνδεση με την πίστα του Χανγκαρόρινγκ από τις 15:50).

Ο αγώνας των εργαζόμενων

στην "Αφοί Βλάχου" έφερε αποτέλεσμα

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής και το Συνδικάτο Τύπου & Χάρτου χαιρετίζουμε τον μεγαλειώδη 10ήμερο αγώνα που έδωσαν οι συνάδελφοι στο εργοστάσιο "ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ" που είχε σαν αποτέλεσμα τελικά να δεχθεί η εργοδοσία στην τριμερή στο Υπουργείο Εργασίας, που έγινε προχθές, το δίκαιο αίτημα των εργαζόμενων να επιστρέψει στην εργασία του ο συνάδελφος και Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Μέντης Δαμασκηνός, έστω και με 6μηνη σύμβαση. Μπορεί να μην καταφέραμε την απορρόφηση του συναδέλφου από την εταιρία με αορίστου χρόνου, όπως συνεχίζει να είναι το πάγιο αίτημά μας για όλους τους εργολαβικούς εργάτες, αλλά μπορέσαμε να εμποδίσουμε την απόλυση του. Συνεχίζουμε...

Έθνος: Αγωνία και για το Κυριακάτικο

Και ενώ είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες... εκκαθάρισης κόσμου και κοσμάκη από το Έθνος όσοι παραμένουν φοβούνται την επομένη ημέρα.
Γιατί σου λέει «όσο εύκολα καθάρισε το ημερήσιο γιατί να μη… φάει σε ανύποπτη στιγμή και το εβδομαδιαίο αν κρίνει ότι δεν του τα φέρνει».
Γενικά πάντως στην πιάτσα ακούγεται ότι θα έχουμε κι άλλες εξελίξεις στο Έθνος. Δεν σταματάμε εδώ. 

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου