Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Αιχμές από και προς τα ΜΜΕ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


** Μια γυναίκα δημοσιογράφος με θητεία σε δύο ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς είναι στο στόχαστρο του One για το δελτίο ειδήσεων του καναλιού. Ο Σταμάτης Μαλέλης εισηγείται …

** Προς το παρόν ο σταθμός θα διατηρήσει την ενημερωτική του ταυτότητα.

** Κάπου εκεί στα 2017-2018 έγινε μια κρούση από άνθρωπο στην ΕΡΤ, να αναλάβει την παρουσίαση του δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ1. Η απάντηση ήταν αρνητική και ενδεχομένως συνοδεύονταν και από αρνητικό σχόλιο.

** Το λόγο τον καταλαβαίνουμε σήμερα που βρίσκεται διορισμένη από τη Νέα Δημοκρατία, η συγκεκριμένη δημοσιογράφος ως ειδική σύμβουλος.

** Τι σύμπτωση κι αυτή όμως…

** Ψάχνεται η κυβέρνηση της ΝΔ με τα αθλητικά δικαιώματα για να χτίσει επιχειρηματολογία και κατά της ΕΡΤ και κατά πρώην κυβερνητικών στελεχών. Εξού και ο ΣΔΟΕ…

** Η τηλεόραση από το trash περιεχόμενο την εποχή του Μνημονίου επιστρέφει στις σειρές. Για να δούμε και πως θα αντιδράσει και το κοινό.

** Για την απομάκρυνση της Κατερίνας Ακριβοπούλου από τη “Νέα Σελίδα” δεν πρέπει να υπάρχουν εκπλήξεις. Τα γράφαμε εγκαίρως. Τώρα …ΚΙΝΑΛ και λοιπές προοδευτικές δυνάμεις(ΜΕΡΑ25, “53”).

** Η αλήθεια είναι πως αθετήθηκαν οι λόγοι που δόθηκαν στην ιδιοκτησία της εφημερίδας

** Οι λοιποί: Το Open έχει ξεκινήσει τη μεγάλη στροφή, ενώ ο άλλος όμιλος απλώς αποφάσισε να αρχίσει να κλείνει μόνος του τα μαγαζιά που είχε.

** Στο μεταξύ δεν διαφαίνεται και ο flash στον ορίζοντα, αν και με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ποτέ δεν μπορείς να γνωρίζεις με βεβαιότητα τι θα συμβεί.

** Στην κυβέρνηση δεν έχουν καταλάβει ακόμη, ότι τα έκαναν μαντάρα με την SL και σώθηκαν την τελευταία στιγμή από τη Nova;

** Διότι διαβάζουμε τις θριαμβευτικές ανακοινώσεις για τη μείωση του κόστους που πέτυχαν όχι μέσα από διαπραγματεύσεις με τις ΠΑΕ, αλλά με την απομάκρυνση/ αποδέσμευση των ομάδων.

** Και ο ΠΑΟΚ; Ούτε στην ΕΡΤ, ούτε στη Nova. Είτε στο Internet με τη μορφή του ΠΑΟΚ TV, είτε στο Open.

** Ποιος έδωσε τη λύση στο αδιέξοδο της τηλεοπτικής κάλυψης του ελληνικού Πρωταθλήματος;

** Δεν είναι δύσκολη η εξίσωση. Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σε μακροσκελή του τοποθέτηση- την οποία δεν έστειλαν στη στήλη– δήλωσε μεταξύ άλλων πως “συνολικά, η ΕΡΤ Α.Ε. για την τηλεοπτική μετάδοση των ποδοσφαιρικών αγώνων της Superleague 1, για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 θα καταβάλει 8,9 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και του κόστους παραγωγής, αντί για 22 εκατ. ευρώ που προβλεπόταν αρχικά και 44 εκατ. ευρώ που υποσχέθηκε προεκλογικά η προηγούμενη κυβέρνηση”.

** Δηλαδή, με άλλα λόγια, παραδέχθηκε πως η κυβέρνηση της ΝΔ θα διαθέσει μέσω ΕΡΤ, κατά μέσο όρο για τις ομάδες, Αστέρας Τρίπολης, Παναιτωλικός, Λαμία και Ατρόμητος 2,2 εκατ. ευρώ! Όποιος τον συμβούλευσε να κάνει μια τέτοια παραδοχή, μάλλον δεν έχει γνώση του αντικειμένου.
Στο προηγούμενο ποδοσφαιρικό “πακέτο” της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ήταν ιδιαίτερα υψηλό βασιζόμενο στην κερδοφορία της ΕΡΤ, υπήρχαν ομάδες με μεγαλύτερη απήχηση, που έδιναν ποσοστά τηλεθέασης. Με τα 8,9 εκατ. ευρώ που θα διαθέσει η ΕΡΤ, θα έχει τα ίδια ποσοστά την τρέχουσα σεζόν;

---
Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου