Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Προτείνουν νέα ΕΙΗΕΑ

Η συζήτηση για μια νέα Ένωση ιδιοκτητών ημερησίων εφημερίδων ξεκίνησε από τα «Παραπολιτικά». Σε απάντηση μιας επικριτικής ανακοίνωσης της ΕΙΕΗΑ κατά του πρακτορείου διανομής Τύπου «Άργος» για ένα συμβάν στη Θεσσαλονίκη, η εφημερίδα επέκρινε τη σημερινή ηγεσία της ΕΙΗΕΑ και πρότεινε τη σύσταση μιας νέας Ένωσης, στην οποία θα συμμετέχουν επιχειρηματίες όπως ο Βαγγέλης Μαρινάκης («Νέα», «Βήμα»), ο Θέμης Αλαφούζος κ.ά.

Προκήρυξη θέσεων διοικητικού

προσωπικού από τον ΕΔΟΕΑΠ

Στην κάλυψη πέντε θέσεων διοικητικού προσωπικού για τις εγκαταστάσεις του Οργανισμού στην Αθήνα προχωρεί ο ΕΔΟΕΑΠ μέσω προκήρυξης.Συγκεκριμένα ο Οργανισμός ζητεί προϊστάμενο για το τμήμα συμβεβλημένων φορέων (Τομέας Υγείας και Πρόνοιας), δύο στελέχη για το τμήμα μητρώου και ασφάλισης, ένα για το τμήμα επικούρησης και πρόνοιας (Τομέας Ασφάλισης και Επικοινωνίας), καθώς και μία (ή έναν) γραμματέα διεύθυνσης.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους έως και την 26ή Αυγούστου 2019 είτε αυτοπροσώπως στον Οργανισμό (Σισίνη 18 και Ηριδανού, 11528 Αθήνα, τμήμα Πρωτοκόλλου) είτε ταχυδρομικώς (συστημένη επιστολή ή ταχυμεταφορά).
Αναλυτικές πληροφορίες περιλαμβάνονται στο δικτυακό τόπο του ΕΔΟΕΑΠ (www.edoeap.gr/2019/08/πρόσκληση-εκδήλωσης-ενδιαφέροντος-γ-36/).

Έρχεται η ώρα του One


Επέστρεψε στα τηλεοπτικά του λημέρια ο Σταμάτης Μαλέλης ως σύμβουλος ενημέρωσης του σταθμού One, ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρίνακη, μετά την αποχώρησή του από το ΚΙΝΑΛ, ύστερα από διαφωνίες με την ηγεσία του κόμματος. Στον τηλεοπτικό σταθμό περιμένουν την οριστική κρίση του ΕΣΡ για να εκπέμψει επίγεια το One. Το ΕΣΡ έχει στείλει το –κατά τον νόμο– ερώτημα για την προέλευση των κεφαλαίων της εταιρείας και όταν απαντηθεί τότε η εταιρεία θα κληθεί να καταθέσει το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ και να ξεκινήσει να εκπέμπει σε όλη τη χώρα, από κεραία σε κεραία. Ως σήμερα το πρόγραμμα μεταδίδεται μέσω Internet και από τα μπουκέτα της Nova και της Cosmote TV.

Αίτημα για κεντρική
διαχείριση της Basket League

Επανήλθε το αίτημα για την κεντρική διαχείριση των αγώνων της Basket League. Προς την κατεύθυνση αυτή, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει λάβει την πρωτοβουλία, αν και ο Παναθηναϊκός έχει ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο με την Cosmote, να κλείσει μια συμφωνία που θα καλύψει όλες τις ομάδες. Κρούσεις έγιναν στην Cosmote TV, τη Nova και την ΕΡΤ, η οποία έχει μέρος των ομάδων της Super League. Βέβαια, η μή συμμετοχή του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα υποβαθμίζει δραματικά την αξία του, σε ένα άθλημα που διατηρεί υψηλή δυναμική παρουσία σε όλη τη χώρα.

Συναινετικό διαζύγιο Open-A. Κάτζου

Συναινετικό ήταν το διαζύγιο του Open με την Αμαλία Κάτζου, η οποία κινείται προς άλλη …τηλεοπτική πολιτεία. Η δημοσιογράφος έχει ήδη αναλάβει την παρουσίαση όλων των ιντερνετικών δελτίων ειδήσεων του ομίλου Γιαννακόπουλου, ο οποίος εξακολουθεί να έχει βλέψεις για την τηλεόραση.

Δυσοίωνο το μέλλον της ελεύθερης τηλεόρασης

Αρνητική ήταν η πορεία της ελεύθερης τηλεόρασης τη σεζόν που έκλεισε. Σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς, το κόστος λειτουργίας των σταθμών ανήλθε κοντά στα 320 εκατ. ευρώ και τα έσοδα περίπου στα 260 εκατ. Οι απώλειες στην περίπτωση ενός τηλεοπτικού σταθμού αγγίζουν τα 30 εκατ. ευρώ και το μέλλον δεν εμφανίζεται ρόδινο για κανέναν. Η είσοδος του 5G στην Ελλάδα θα αλλάξει κατά πολύ το νόημα των μεταδόσεων, αφού από τη μία θα υπάρχουν τα αδειοδοτημένα κανάλια, έχοντας υποχρέωση καταβολής δεκαετούς τιμήματος, και από την άλλη πλήθος τηλεοπτικών προγραμμάτων που θα φτάνουν στις έξυπνες τηλεοπτικές συσκευές με κάθε τρόπο.
---
Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου