Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*Σε ιδιωτική εταιρεία
για πρόσληψη ηχοληπτών η ΕΡΤ

Στην εταιρεία Κ. ΨΩΜΑΣ & ΣΙΑ ΕΕ, με διακριτικό τίτλο PS SYNTHESIS PRODUCTIONS, κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός ανάθεσης της ηχοληψίας για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της ΕΡΤ στην Αθήνα, καθώς και για έξι περιφερειακούς σταθμούς έναντι ποσού 249.600 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ, για έναν χρόνο. Η απόφαση ελήφθη στις αρχές Αυγούστου και αυτό που εκκρεμεί για την υπογραφή της σύμβασης είναι η υποβολή των σχετικών εγγράφων από τη νικήτρια εταιρεία. Προσφορά για το έργο, που είχε δοθεί σε διαγωνισμό έναν χρόνο πριν, κατέθεσε και η εταιρεία Δ. ΣΠΥΡΟΓΛΟΥ & ΣΙΑ ΕΕ, η οποία απορρίφθηκε.

Μπαλάσκας: Ο μπάτσος του ΣΚΑΪ...

"Εκκίνησε μια αθόρυβη νέας τεχνολογίας – θα μπορούσαμε να πούμε- ηλεκτρική σκούπα η οποία είναι η αστυνομία, και αυτή σιγά-σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια μέσα από τα Εξάρχεια...".
Θράσος, ε; Αλλά, ποιος του το ανατροφοδοτεί; Εδώ και πολύ καιρό ο Σταύρος Μπαλάσκας είναι μόνιμος θαμών του ΣΚΑΪ. Ο λόγος, βίαιος, απαίδευτος, χαμερπής, ασυνάρτητος. Η ίδια η ΕΛ.ΑΣ. τον παραπέμπει στην εισαγγελία για άσκηση ποινικής δίωξης και ταυτόχρονα τον καλεί στο Πειθαρχικό της. Αλλά, βεβαίως, θα πρέπει να αναζητηθεί κι ο ηθικός αυτουργός. Κι αυτός, δεν είναι άλλος, από τον ΣΚΑΪ...

Προσπάθειες για στούντιο

στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» από το One

Επιθυμία για την κατασκευή στούντιο στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» έχει εκδηλώσει η ιδιοκτησία του One. Για το θέμα έχουν γίνει πολλές συζητήσεις, προς το παρόν όμως δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις. Οι ανάγκες του σταθμού όμως ανεβαίνουν, ενώ την ίδια ώρα υπάρχουν άλλα κανάλια που νοικιάζουν στούντιο και παραμένουν ανενεργά για τους υπόλοιπους.

Προτιμώ τον Γκάρφιλντ, τον γάτο...

Ηρθαν και οι "Αταίριαστοι" (ξανά στον πρόγραμμα του ΣΚΑΪ) και πρώτος "ταιριαστός" καλεσμένος δεν θα μπορούσε να ήταν άλλος από τον Άδωνη Γεωργιάδη. Κάνεις λίγη υπομονή, περιμένεις τον επόμενο (που είναι ο διευθυντής του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ, Βασίλης Χιώτης, και ο δημοσιογράφος που καλύπτει το ρεπορτάζ της ΝΔ στο Πρώτο Θέμα, Γιάννης Μακρυγιάννης), αλλά, και 'δω τα ίδια: Η καλή κυβέρνηση της ΝΔ, που όλα τα προλαβαίνει και τα κάνει, κι ο κακός, ο αμαρτωλός, ΣΥΡΙΖΑ. Ισορροπία καμία. Πως να το αντέξεις; Πατάς το κουμπί για το επόμενο κανάλι (STAR) και βλέπεις τον Γκάρφιλντ, τον γάτο...

Nova: Αυτά ισχύουν για το VAR

Δεν υπάρχει καμία εμπλοκή, σχολιάζουν στελέχη της Nova, τα δημοσιεύματα που την συσχετίζουν με την λειτουργία του νεοεισαχθέντος θεσμού του Video Assistant Referee (VAR).Η Nova, είτε ως τηλεοπτικός μεταδότης, είτε ως παραγωγός των αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, παράγει το τηλεοπτικό σήμα σύμφωνα με τις πλέον εξελιγμένες διεθνείς τεχνικές προδιαγραφές για τις τηλεοπτικές μεταδόσεις αγώνων ποδοσφαίρου.


Κάπως αλλιώς...

Επιτρέψτε μου μια... μικρή παρατήρηση σχετικά με τα δικαιώματα της Super League 1 (τρομάρα μας), την ΕΡΤ και τα όσα υποστηρίζουν κυβερνητικοί παράγοντες. Οικονομία κάνεις όταν καταφέρεις να περικόψεις χρήματα, διατηρώντας όμως το ίδιο «πακέτο». Οταν... περικόπτεις (αποδεσμεύεις!) ομάδες (και από τις επτά που είχες μένεις με τέσσερις από τις 14 και κανένα από τα λεγόμενα ισχυρά ονόματα) και δείχνεις προφανώς λιγότερους αγώνες, λέγεται κάπως αλλιώς. Ή κάνω λάθος; Να περιμένουμε, αλήθεια, την ίδια... οικονομία και σε στελέχη τα οποία αναμένεται να ανηφορίσουν προς το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής οσονούπω; Και ως προς τον αριθμό τους και ως προς τα ποσά που θα λαμβάνουν; Ιδωμεν...
ΣΩ.ΜΑ.


"Περιοδικός Τύπος και Οπτικός Πολιτισμός"

Η Ένωση Συντακτών Περιοδικού Ηλεκτρονικού Τύπου (σε συνεργασία με το ΕΤΜΙΕΤ/ΚΕΝΙ, Πάντειο Πανεπιστήμιο) διοργανώνουν τo 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο της European Society for Periodical Research (ESPRit), με θέμα «Περιοδικός Τύπος και Οπτικός Πολιτισμός». Το Συνέδριο θα φιλοξενηθεί στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στις 12-13 Σεπτεμβρίου 2019, ενώ την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου θα προηγηθεί η διεξαγωγή εργαστηρίου μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψήφιων διδακτόρων.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου