Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

To VAR και τα αθλητικά του Real fm

*
Ο ειδήμων στον Real, που «έτσι άκουσε»



Καταρχάς τα αθλητικά του Real fm προσπαθούν (παρά τις αποχωρήσεις σε βάθος χρόνου) να έχουν ένα επίπεδο – και τα μεσημέρια, όταν υπάρχει μαγκαζίνο με τη γενική επικαιρότητα της ημέρας (που έχει διακοπεί, κακώς, λόγω θέρους) και τα βράδια.

Άλλο αυτό κι άλλο η αναφορά στο VAR στη βραδινή εκπομπή της Παρασκευής που κράτησε γύρω στο μισάωρο! Δεν θα ήταν κακό αυτό, αν υπήρχε ενημέρωση για τη λειτουργία του VAR, δηλαδή για το ποιες περιπτώσεις φάσεων του αγώνα αφορά, το πώς λειτούργησε ως τώρα στην Ευρώπη κ.λπ. Αν γινόταν τέτοια ενημέρωση του κόσμου, ας έκαναν οι συντελεστές της εκπομπής και κριτική για τη βιαστική είσοδο της τεχνολογίας στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αλλά αναλώθηκαν μόνο σε αυτήν, με ειρωνείες για την ΕΠΟ, δυσοίωνες προβλέψεις για αποτυχία και αναφορές που ανακυκλώνονταν με επαναλήψεις  των ίδιων και των ίδιων:

- για το ότι η Ομοσπονδία βιάστηκε,
- για το βανάκι που θα μετακινηθεί εσπευσμένα από το Περιστέρι στο ΟΑΚΑ «και τι θα γίνει αν το πιάσει λάστιχο;» (το έχουμε ακούσει πάμπολλες φορές από τον σταθμό αυτό),
- για το εισιτήριο που δεν βρήκε ο Σιδηρόπουλος από το Ρόδο,
- για την επικοινωνιακή σημασία που έχει να πετύχει το VAR στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και για άλλα πολλά που επαναλαμβάνονταν ξανά και ξανά.

Επί της ουσίας καμιά πληροφορία – και καλά τα έγραφε ο Γιάννης Σερέτης (δείτε εδώ) για την εκπαίδευση του κοινού και για το ποιοι δημοσιογράφοι θα την επωμισθούν κατ΄ ανάγκη. Κατά τα άλλα, όταν ο Παναγιώτης Βαρούχας, που μετείχε στη συζήτηση ως ειδικός σε θέματα διαιτησίας (και βοήθησε στην ανακύκλωση που αναφέραμε), είπε κάποια στιγμή ότι οι συνομιλίες μεταξύ διαιτητή και της ομάδας του VAR καταγράφονται και παραδίδονται στους συλλόγους, οι δημοσιογράφοι εξέφρασαν αμφιβολίες γι' αυτό, τον ξαναρώτησαν αν ισχύει κι εκείνος, αφού επέμενε για ένα διάστημα, είπε τελικά ότι «έτσι άκουσα». Είναι δυνατόν με το «έτσι άκουσα» να ενημερώσεις σωστά και, πέρα από αυτό, να κάνεις μόνο κριτική και καταστροφολογία;
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου