Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Χρήματα για τους απολυμένους εργαζόμενους σε ΔΟΛ - Πήγασο

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Σε φάση υλοποίησης μπήκε το πρόγραμμα ενίσχυσης, ύψους 3.847.500 ευρώ, για τους απολυμένους στα ΜΜΕ που έβαλαν λουκέτο, δηλαδή τις εταιρείες Ψυχάρη – Μπόμπολα, ΔΟΛ, Έθνος ΑΕ και Πήγασος. Το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση χρηματοδοτεί το 60% των δράσεων, ενώ το υπόλοιπο 40% προέρχεται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Από το υπουργείο Εργασίας προκηρύχθηκε η πρώτη φάση, η οποία δημοσιοποιήθηκε προς όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς (δημόσιους, ιδιωτικούς, ΜΚΟ), που αφορούν την Επαγγελματική Συμβουλευτική και την Επαγγελματική Κατάρτιση (ενέργειες Α’ και Β) για τους πρώην εργαζόμενους των τριών εκδοτικών επιχειρήσεων, με συνολική δαπάνη ύψους 2.602.500 ευρώ. Οι δύο επόμενες ενέργειες, που αφορούν τη δημιουργία επιχείρησης και τοποθέτηση σε νέα θέση εργασίας, θα ακολουθήσουν σύντομα, σύμφωνα με το υπουργείο.

Η πρόταση ενίσχυσης είχε εγκριθεί τον Δεκέμβριο του 2018 και αφορά συνολικά 550 εργαζομένους και συγκεκριμένα 324 που απολύθηκαν από τον ΔΟΛ, 185 από τις Εκδόσεις Έθνος και 41 από τον Πήγασο, που απασχολούσε τους εργαζόμενους στα περιοδικά του συγκροτήματος Μπόμπολα.

Οι ενδιαφερόμενοι φορείς που θα κληθούν να αναλάβουν το έργο των δύο ενεργειών θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση, ενώ ως ημερομηνία λήξης των επιλεγμένων δαπανών ορίστηκε η 22α Αυγούστου του 2020.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως για την εν λόγω δημοσιοποίηση θα πρέπει η ΕΣΗΕΑ, που είχε συντονίσει τις ενέργειες για την ένταξη του έργου στο Ταμείο Παγκοσμιοποίησης, να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους εργαζόμενους των τριών επιχειρήσεων.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου