Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

Αντικαπνιστική διαφήμιση: εφημερίδες, λάβετε θέσεις

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η αντικαπνιστική εξόρμηση της κυβέρνησης θα συνοδευτεί με διαφημιστική υποστήριξη για την ενημέρωση του κοινού, ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική και περισσότερο πειστική η προσπάθεια. Για τη διαφημιστική καμπάνια θα διατεθούν σημαντικά ποσά που προκαλούν το ενδιαφέρον των Μέσων Ενημέρωσης όλων των ειδών –τηλεόρασηςραδιοφώνουίντερνετ και, φυσικά, εφημερίδων.

Η κρατική διαφήμιση υπήρξε πάντα ένα ιδιαίτερα προσοδοφόρο «προϊόν» που δίνει ισχυρές οικονομικές ανάσες στα Μέσα Ενημέρωσης –όχι πάντα δίκαια και αξιοκρατικά. Στην τωρινή διανομή προφανώς μια μεγάλη μερίδα διαφημίσεων θα πάει στην τηλεόραση -που πάντα έχει την ευρύτερη απήχηση-, αλλά αναμένουν μερίδιο πολιτικές και αθλητικές εφημερίδες, το κοινό των οποίων δικαιολογεί την αντικαπνιστική διαφήμιση στις σελίδες τους. Άλλωστε, τα έντυπα Μέσα είναι αυτά που χρειάζονται τη μεγαλύτερη ενίσχυση από την Πολιτεία.

Μερίδιο προσδοκούν και τα εβδομαδιαία έντυπα, ενώ οι πρώτες αναφορές για δίκαιη διαχείριση του κονδυλίου γίνονται ανοικτά, με δημοσιεύσεις, από τα στοιχηματικά φύλλα που, επίσης δικαίως, θέλουν διαφημιστικές καταχωρίσεις της καμπάνιας, αφού σε μεγάλο βαθμό διαβάζονται στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ –εκεί όπου το τσιγάρο καταναλώνεται σε υψηλό ποσοστό και λόγω αδρεναλίνης…

Δυνατά θα μπει στη διεκδίκηση και το Διαδίκτυο -και ιδιαίτερα τα μεγάλης επισκεψιμότητας σάιτ. Η διανομή των κονδυλίων αποτελεί ένα σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες και η νέα κυβέρνηση καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να το λύσει χωρίς γκρίνιες. 

---
harddog
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου