Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Με φωτογραφική τροπολογία βολεύει τον εκλεκτό της στην ΕΥΠ

*
Ανασυγκρότηση
***
*

«Επιτέλους,
ποιος τον αναγκάζει,
ποιος τον ''κρατάει";»


Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τους τίτλους σπουδών του νέου διοικητή της ΕΥΠ, η κυβέρνηση καταθέτει τροπολογία που επανακαθορίζει τα προσόντα που πρέπει να διαθέτει κάποιος προκειμένου να ηγηθεί της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της χώρας, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του Γιάννη Ραγκούση που κάνει λόγο για «πρωθυπουργικό σκάνδαλο».

Η τροπολογία της κυβέρνησης κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και μεταξύ άλλων προβλέπει τη «δυνατότητα επιλογής προσώπου με αυξημένη επαγγελματική εμπειρία για τη θέση αυτή. Ειδικότερα με την προτεινόμενη διάταξη ως απαιτούμενα προσόντα για την επιλογή Διοικητή της ΕΥΠ ορίζονται η κατοχή Πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών της ημεδαπής ή της αλλοδαπής ή η δεκαετής τουλάχιστον αποδεδειγμένη επαγγελματική απασχόληση».

Ουσιαστικά, «κλειδώνει» η θέση του νέου διοικητή της ΕΥΠ (Παν. Κοντολέων ) στον εκλεκτό του πρωθυπουργού, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι αποκαλύψεις της «Εφ.Συν.»

Το θέμα ανέδειξε η «Εφημερίδα των Συντακτών» από τις 2 Αυγούστου (Δημήτρης Τερζής, Διοικητής της ΕΥΠ με παρελθόν). Τέσσερις μέρες μετά η Νέα Δημοκρατία έδωσε στη δημοσιότητα το βιογραφικό του Π. Κοντολέοντος, δημιουργώντας νέα ερωτήματα για την επιστημονική επάρκεια και τους πανεπιστημιακούς τίτλους του νέου διοικητή (Δ. Τερζής, Μήπως ο νέος διοικητής της ΕΥΠ είναι μουσικός;).

Το θέμα απασχόλησε και τη Βουλή στις 6 Αυγούστου, όταν ο Κ. Μητσοτάκης δεν απάντησε επί της ουσίας στα ερωτήματα του Αλ. Τσίπρα, ενώ ίδια στάση κράτησε την ίδια μέρα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, ο οποίος σε ερώτηση της Εφ.Συν.» παρέπεμψε στην ανακοίνωση της κυβέρνησης και ανέφερε αόριστα ότι «όλο το επιτελείο που ασχολείται με τα θέματα εθνικής ασφάλειας έχει τα τυπικά και τα ουσιαστικά προσόντα για να επιτελέσει το καθήκον του» (Δ. Τερζής, Η σιωπή του κ. Μητσοτάκη για τον... μουσικό της ΕΥΠ).

«Πρωθυπουργικό σκάνδαλο»


Τώρα στη Βουλή, Πρωθυπουργικό σκάνδαλο.
Ο κ.Μητσοτάκης με τροπολογία όνειδος,αντί να αλλάξει τον παράνομο Διοικητή της ΕΥΠ που διόρισε, τελικά αλλάζει-εκ των υστέρων-για χάρη του το Νόμο! Επιτέλους,ποιος τον αναγκάζει,
ποιος τον «κρατάει»;

Άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Ραγκούση. Ο πρώην υπουργός που χθες κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, μιλά για «πρωθυπουργικό σκάνδαλο», χαρακτηρίζει την τροπολογία «όνειδος» και απευθυνόμενος στον Κυρ. Μητσοτάκη υπογραμμίζει πως «αντί να αλλάξει τον παράνομο Διοικητή της ΕΥΠ που διόρισε, τελικά αλλάζει-εκ των υστέρων-για χάρη του το Νόμο!» Ο Γ. Ραγκούσης κλείνει με μια αιχμή προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού: «Επιτέλους, ποιος τον αναγκάζει, ποιος τον ''κρατάει";» αναρωτιέται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου