Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Προσφυγή στην ΕΟΔ
από το «Documento»

Στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΕΟΔ) προσέφυγε ο εκδότης και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, καταγγέλλοντας την τάξη πραγμάτων που ισχύει στον χώρο των media στην Ελλάδα. Ο εκδότης του «Documento» καταγγέλλει, κατά πληροφορίες, πως στελέχη της νέας κυβέρνησης της ΝΔ κάνουν προσπάθειες για να κλείσει η εφημερίδα. Η ΕΟΔ ζήτησε τη συνδρομή της ΕΣΗΕΑ για όσα καταγγέλλει ο δημοσιογράφος.

Θερινό σινεμά
με «άρωμα» Γούντστοκ
στην ΕΡΤ2

Με αφορμή τα 50 χρόνια από τότε που έλαβε χώρα το φεστιβάλ
Η ΕΡΤ2, σε έναν «φόρο τιμής» στο κομβικό για την ιστορία της μουσικής event, θα προβάλλει το Σάββατο στις 10 το βράδυ την βραβευμένη ταινία «Hair». Ένα μουσικό αντιπολεμικό δράμα συμπαραγωγής ΗΠΑ-Γερμανίας, σε σκηνοθεσία του Μίλος Φόρμαν, σενάριο του Μάικλ Γουέλερ και πρωταγωνιστές τους Τζον Σάβατζ, Τριτ Γουίλιαμς, Μπέβερλι ντ’ Άντζελο, Άνι Γκόλντεν, Ντόρσι Ράιτ, Νίκολας Ρέι κ.ά.

Γλίτωσε από το λουκέτο το Euro Channel

Το Euro Channel, της εταιρείας Ραδιοτηλεοπτική Κιλκίς, που εκπέμπει στη Θεσσαλονίκη, γλιτώνει το λουκέτο από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Με νέα απόφασή της η Ραδιοτηλεοπτική Αρχή πήρε πίσω την απόφαση λουκέτου επειδή ο περιφερειακός τηλεοπτικός σταθμός τα βρήκε με την Digea και υπέγραψε σύμβαση μαζί της για τη μεταφορά του ψηφιακού σήματος.
Το εν λόγω κανάλι μαζί με άλλα τρία τιμωρήθηκαν από το ΕΣΡ πριν από τρεις μήνες με ανάκληση άδειας λειτουργίας επειδή μετέφεραν το ψηφιακό σήμα μόνα τους, έχοντας αρνηθεί τη σύμβαση της Digea. Είχαν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας από το 2015, αλλά η προσφυγή δεν έχει ακόμη εκδικαστεί.

Έφυγε από τη ζωή
ο δημοσιογράφος Γιώργος Μπράμος

Εφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 67 ετών, ο Γιώργος Μπράμος, δημοσιογράφος, συγγραφέας και κριτικός κινηματογράφου. Ο θάνατος του επήλθε καθ’ οδόν προς το νοσοκομείο, μετά από δυσφορία που αισθάνθηκε το βράδυ της Τετάρτης 14 Αυγούστου.

Χαμηλό το ανταποδοτικό τέλος υπέρ της ΕΡΤ

Από τα χαμηλότερα στην ΕΕ είναι το ανταποδοτικό τέλος υπέρ της ΕΡΤ, σύμφωνα και με τη μελέτη που διενεργήθηκε για λογαριασμό του φορέα. Τα νοικοκυριά πληρώνουν κάθε μήνα 3 ευρώ και ετησίως 36, όταν ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι 135,21 ευρώ. Διακηρυγμένος στόχος της ΝΔ είναι η μείωσή του κατά 50%, στο 1,5 ευρώ τον μήνα. Στην υπόλοιπη (κανονική) Ευρώπη η δημόσια χρηματοδότηση είναι η κύρια πηγή εσόδων για τα μέλη της EBU, όπως είναι η ΕΡΤ. Τα έσοδα από τα δημόσια κεφάλαια είναι το 54% της χρηματοδότησης, το 41% το ειδικό τέλος και το 4% τα έσοδα από τη διαφήμιση.

Νέο ΔΣ στην Ένωση Ενημερωτικών
Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας

Νέο διοικητικό συμβούλιο ψηφίστηκε στην Ένωση Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας, στην πρόσφατη γενική συνέλευση των μελών περιφερειακών καναλιών. Πρόεδρος στην ΕΕΤΕΠ εκλέχθηκε ο Αντώνης Δημητρίου από το Κρήτη TV, α’ αντιπρόεδρος ο Σπύρος Καμπιώτης του Ionian Channel, β’ αντιπρόεδρος ο Λευτέρης Κουκουτίνης του Ena Channel, γενικός γραμματέας ο Γιώργος Σιμόπουλος του Star Κεντρικής Ελλάδας και μέλος ο Σάκης Κοκκίνης του Astra TV. Αναπληρωματικά μέλη είναι οι Κώστας Μπόκας του Αχελώος TV και η Ελένη Μακρή του Atlas TV.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου